Hírek

Egy kupa, egy barátságos

Ma rendezik a vébé-döntő visszavágóját...

Motala-Djurgarden (1-0) 2!

A remek formát mutató élvonalbeli együttesnek nem okozhat gondot a harmadosztályú rivális kiejtése a kupából.
A Motala nevű együttesről egészen tegnap délutánig vajmi keveset tudhattunk. Aztán egy kis nyomozás után kiderült, hogy a háromkoronások bajnokságában a harmadik szinten tolja a gárda, méghozzá annak is déli szekciójában. A feljutásra nincs esélye, mint ahogy a kiesés réme sem fenyegeti. Elképesztő kétarcú a társulat, hiszen míg a Motala Idrottspark-ban rendre kikészíti ellenfeleit, addig idegenben össze-vissza verik a fiúkat. A formája ennek megfelelően hektikus, bár mostanság nem nagyon nyert – legutóbb augusztus elején ünnepelhettek három pontot a drukkerek. Az első kupakört simán túlélte az Motala, igaz, a kiscsapat nem is jelenthetett akadályt.
A Djurgarden rutinos tagja az élvonalnak, a fővárosiak a 7. helyen állnak jelenleg, komolyabb céljai nem lehetnek a bajnokságban, viszont hátrafelé sem kell tekintgetniük. A sötétkékek idegenben sem gyengék, pontjaiknak több mint a felét a túrákon szedték össze. A formájuk pedig egészen kiváló, a legutóbbi négy bajnokijukból hármat behúztak, egyet adtak ikszre – a napokban a címvédő és bajnokaspiráns Malmö is kapitulált nála. Per Olsson jó kis csapatot gyúrt össze, amelynek nem jelenthet akadályt a Motala elleni továbbjutás.
A Djurgarden lényegesen erősebb együttes, ráadásul nagyszerű formában is vannak a stockholmiak. Ennek pedig szerintünk hendis vendégsiker lesz a vége – nálunk sima 2-es e történet…

Németország-Argentína +2.5!

Még két hónapos sem kellett várniuk a dél-amerikaiaknak, hogy visszavághassanak a vébé-döntőben elszenvedett vereségért a németeknek. Ezúttal Düsseldorfban csapnak össze a felek, és minden bizonnyal e kilencven perc egészen más hangulatú lesz, mint a brazíliai finálé. A találkozónak nincsen tétje, tehát egy jót futballozhatnak a klasszisok. Mert belőlük nem lesz hiány egyik oldalon sem! A germánoknál lesz két nagy visszavonuló: Miroslav Klosét és Phillipp Lahmot a találkozó előtt búcsúztatják el – kérésükre egyikük sem lép pályára a barátságos összecsapáson.
A gauchóáknál Gerardo Martino vette át az irányítást, aki az elmúlt idényben az FC Barcelonát irányította. Az argentin keret nem nagyon változott, Martino olyan játékosokat hívott be a németek elleni meccsre, akik a világbajnokságon is szerepelt vállaltak. Viszont ezúttal csak idegenlégiósok lépnek pályára a dél-amerikaiaknál, a hazájuk bajnokságában szereplők közül Fernando Gago és Agustin Orion is kimaradt.
A találkozó nagy hiányzója – argentin oldalról – Messi lesz, aki a Villarreal ellen szenvedett izomsérülést. Maxi Rodríguez, Rodrigo Palacio és Ezequiel Garay is megsérült, sőt, Lavezzi bevetése is kérdéses.
A sok hiányzó miatt sanszos a német győzelem, ám mi inkább a gólokban látunk fantáziát. Lüktetőm élvezetes kilencven percet várunk, no és találatokat, legalább hármat. Nálunk a +2,5-ös opció a legszimpatikusabb!

Olvasói sztorik