Hírek

Cseh és angol csaták

Ma egy cseh bajnokit és egy angol kupameccset igyekeztünk feltérképezni..

Teplice-Ceske Budejovice 1!

Elmaradt meccset pótolnak a cseh élvonalban: noha a hazaiak igei döntetlen-specialistának számítanak, ma azért csak lebirkózzák az újoncot…
A Teplice az előző kiírásban, elsősorban remek hazai teljesítményének köszönhetően, az előkelő 5. helyen zárta a bajnokságot. A sárgák az idei szezont eddig veretlenül tudták le, igaz, sokat remiztek. A pontvadászatban 1-4-0-ás sorukhoz 6-5-ös gólarány társul, hazai környezetben 1-1-0-es a mérlegük, Litsingiék a Slavia Práhát verték még augusztus közepén. A kupában is sikerrel vették az akadályt, igaz, a kiscsapat ellen mondjuk illett is továbblépni. Eltiltott nincs a keretben.
A Ceske Budejovice ingázott az elmúlt esztendőkben az első és a másodosztály között: most éppen az elitliga tagja, és cél nem is lehet más a klubnál, mint a bennmaradás kivívása. A bajnokságot 1-3-1-es mérleggel nyitották, idegenben eddig kétszer remiztek, igaz, nem nagycsapatokhoz látogattak. A fekete-fehérek keretében egy rutinos, kétgólos középpályás megsérült a pénteki bajnokin, így Lubos Orban várhatóan nem kalkulálhat a szervezővel.
A Teplice és a Ceske is hajlamos az ikszre, ám most mi mégis a hazaiaknak szavazunk bizalmat. A vendéglátók kerete erős, és hagyományosan hatékony a gárda saját stadionjában. Mi bizalmat szavazunk a sárgáknak, tippünk ennek megfelelően: 1-es!

Barnsley-York 1!

Az angol Johnstone’s Paint Trophy első körében Yorkshire-i derbit rendeznek. Az előjelek egyértelműen a hazaiaknak kedveznek, ugyanis a harmadik ligás alakulat immár négy bajnoki óta veretlen. A gárda tavaly búcsúzott a Championshipből, jelenleg a League I. 8. pozícióját foglalja el 8 egységgel, 9-6-os gólaránnyal. A piros-fehéreket erősíti Leroy Lita, aki korábban élvonalbeli csapatoknál is megfordult. Egy középpályás még pihent a hétvégi bajnokin, vele vélhetően most sem kalkulálhat a vezetőedző. A szakmai stáb várhatóa erős kerettel vág neki a találkozónak, ugyanis a hétvégi bajnokija elmarad, így nem kell tartalékolni a pontvadászatra. A York egy osztállyal mélyebben küzd, célja – csakúgy, mint tavaly – az osztályváltás. Tavaly részese volt a play offnak, ám végül nem sikerült felkerülnie. Az idei évben 5 bajnokin ötször remiztek a piros-kékek, a Ligakupától viszont búcsúzni kényszerültek. A két együttes eddig mindössze egyszer futott össze az elmúlt két évtizedben, ekkor a Barnsley győzött idegenben. Ma megint csak a piros-fehéreknek szavazunk bizalmat, az az érzésünk, hogy a derbin a hazai publikum örülhet majd. Tipünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik