Hírek

Egy hazai, egy vendég

A Győr és a Real Madrid ma jó eséllyel három ponttal gazdagodik...

Győr-Dunaújváros (0-1) 1! 1!

A házigazda elrendezi az újoncot!
Horváth Ferenc együttese alaposan beragadt a rajtnál: a rövidre sikeredett kupaszereplést gyenge bajnoki szerepléssel “kompenzálták” a zöld-fehérek, öt bajnokijuk közül mindössze egyet nyertek meg Langék (Kispest). A hazai közönség előtt a Fradi verte, és legutóbb Pápán sem sikerült győzniük (0-0), igaz, az irreális talajon nem is volt szerencséje Priskinéknek. A gárda a héten Magyar Kupa mérkőzést játszott, és Koltaiék végre nyertek (Sopron, 0-1). A tréner legutóbb egyszerre vetette be a Rudolf-Priskin-Andric támadótirót, és noha a Lombard ellen akadozott a gépezet, ma is jó eséllyel három csatárral rohamoznak majd a zöldek.
A Dunaújváros tavaly nem kis meglepetésre a Nyíregyháza mögött befutott az NB/II 2. helyére, így formálva jogot az élvonalbeli tagságra. Dobor Barna vezetőedző igyekezett megerősíteni a keretet, jöttek is NB/I-es múlttal rendelkező focisták a piros-fehérekhez, ám egyelőre eredménnyel még nem párosult a brigád izmosítása. A Fejér megyeiek a Lombarddal és a Kecskeméttel remiztek, kikaptak a Fradiót, a Kispesttől és a Viditől. Józsiék előrejátéka igencsak gyenge, 450 perc alatt mindössze egy találatot szereztek; a védelem ugyanakkor gólképes, már kilencszer kapituláltak Milintéék.
Az az érzésünk, hogy a dunaújvárosiak rossz sorozata nem Győrben szakad meg. Sima hazai sikert várunk, a hendi nálunk adható opciót…

Real Sociedad-Real Madrid 2!

A fáradt hazaiak ellen nem hibázhatnak a királyiak.
Jagoba Arrasate együttese nem kezdte jól az idei szezont: a Krasznodarral szemben kiestek az EL-ből, és az Eibar elleni bajnokit is elbukták Xabi Prietóék. A keret valamelyest gyengült, alapemberek távoztak a baszkoktól, akik Finnbogarsonnal és Graneróval igyekezték pótolni a keretet. A csíkosak kapusa sérült, és az izlandi támadó sem bevethető, egy bekk visszatérése ugyancsak kérdéses. A Realnál Di Maria a héten eligazolt Manchesterbe, Kroos, Navas és James Rodriguez pedig érkezett. A királyiak az elveszített Szuperkupa után a bajnokságban vigasztalódtak, a Cordoba ellen takarékon futballozva is simán nyertek Ronaldoék. Jese és Fabio Coentrao nem bevethető, rajtuk kívül mindenkire számíthat Carlo Ancelotti vezetőedző. A fővárosiak az Anoetában tavaly sima 4-0-ás győzelmet arattak, és ma is Benzemáék sikerét várjuk: szerintünk a madridiak elhozzák mindhárom egységet baszkföldről!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik