Hírek

Zöldek napja!

Ma két magyar meccsel támadunk!

Ferencváros-Dunaújváros (0-1) 1! Mindkét csapat betalál: NEM!

Egyre jobb formát mutat a Fradi, új otthonában nem okozhat gondot az újonc leverése…
A Ferencváros a kezdeti döcögés után egyre jobb formát mutat: a Doll-legénység a pápai vereséget követően könnyedén lépett tovább a kupában, majd nyert Győrben, és otthon a Nyíregyháza ellen. A zöld-fehéreknek így immáron 9 pontjuk van 4 meccs után, és, ha ma is behúzzák a három egységet Bödéék, úgy felléphetnek a dobogóra.
És erre minden esélyük megvan a fővárosiaknak. A védelem jól működik, a középpályán és a támadószekcióban pedig egyre nagyobb az összhang. Gera régi önmagát idézi, ha kritizálni akarnánk mindenképpen a zöldeket, akkor talán egy klasszikus befejező csatár hiányát említhetnénk meg.
A Dunaújváros az előző kiírásban nagy meglepetést okozott azzal, hogy befutott a 2., feljutást érő pozícióba az NB/II-ben. Dobos Barna csapata egyben maradt, és igyekeztek erősíteni is a Fejér megyeiek, ám egyelőre az új srácok sem tudják adni azt a pluszt, amely a stabil élvonalat eredményezne.
Nyilván, nem könnyíti meg a piros-fehérek helyzetét, hogy egyelőre nem tudnak saját stadionjukban szerepelni. Átmeneti otthonukban, Székesfehérváron eddig egyszer léptek pályára, akkor remiztek a Pápával. Három túrájukon egy iksz mellett kétszer megégtek: a Kispest és a Vidi 3-0-ra tömte ki Milintééket, míg a remi Kecskeméten jött össze. A támadósorral különösen nem lehet elégedett a szakmai stáb, mert a négy bajnokin mindössze egy gólt ért el a Dunaújváros… Józsi érkezett a múlt héten, ám a rutinos ex-fradista focista is inkább a védekezésben járatos.
Az új otthonában a Ferencváros szerintünk nem hibázik: minőségi különbség van a két alakulat között, ráadásul a házigazda egyre jobb formát mutat Gera vezérletével. Az FTC sikeréhez nem férhet kétség, szerintünk legalább kettő lesz közte, és nagyon meglepődnénk, ha a dunaújvárosiak betalálnának Dibusznak…

Sopron-Győr 2!

A Magyar Kupában máris megyei rangadót vív egymással a két együttes. Nem kérdés, az élvonalbeli alakulat lép tovább a sorozatban.
Csalódott csapatok csatáznak ma délután a Hűség Városában. A hazaiak tavaly a középmezőnyben végeztek az NB/II-ben, és bizony az alapcsapatból többen is távoztak. Érkeztek ugyan NB/I-et megjárt focisták is a határmenti városba, ám ők jobbára perememberek voltak korábbi csapataikban. Az idei pontvadászatot nem kezdték fényesen Eszlátyiék, idegeben megégtek Ajkán, otthon pedig last minute pontot szereztek a Kaposvárral szemben. Komolyabb célokat nem fogalmazhattak meg a klubnál, így a legfontosabb a másodosztályú tagság megőrzése.
Az ETO sem ílyen rajtról álmodozott, az már egyszer biztos. Horváth Ferenc alakulata gyorsan búcsút intett az EL-nek (Göteborg), viszont a bajnokságban sem úgy alakulnak, ahogy azt Langék eltervezték. 5 fordulót követően a zöld-fehéreknek mindössze 4 pontjuk van (1-1-3), csak a Kispestet tudták legyűrni, a Lombarddal remiztek, kikaptak a Fraditól, a Pakstól és a Viditől is. Az okés, hogy nem volt gyenge a sorsolásuk Priskinéknek, ám azért ennél több pontot kellett volna szerezniük. Hiába a minőségi keret, egyelőre nem működik még olajozott gépezetként a brigád.
A kupa prioritást élvez Győrben, ennek megfelelően erős kerettel utaznak a megyei rangadóra Liptákék. És szerintünk megszakad a rossz sorozatuk, sima győzelmet aratnak Rudolfék. Nálunk tuti 2-es e történet!

Olvasói sztorik