Hírek

Porto és Watford!

Ma egy BL-mérkőzést és egy angol Ligakupa-meccset választottunk.

Porto-Lille 1!

A galloknál előnyt szereztek a vendégek, amelyet ma meg is fejelhetnek! Nálunk a Porto a favorit!
A portugál bronzérmes a tavalyi esztendőt rendesen elszúrta. A kékek hegemóniája megtört, sőt, nemcsak az ősi rivális Benfica, hanem a a Sporting is beelőzte a portóiakat. A nyáron új edző érkezett a klubhoz, a spanyol mester – aki korábban az utápótlásban tevékenykedett – hozott magával jó néhány hispán játékost is, de rajtuk kívül is volt szép számmal érkező és távozó is. Martins Indi, Adrian és Brahimi a kékeket erősíti, távozott viszont az Iturbe-Fernando-Mangala-Defour négyes. Jackson Martinez viszont maradt, és ez feltétlenül jó hír a drukkereknek. Julen Lopetegui alakulata két sikerrel kezdte a bajnokságot, még csak gólt sem kapott a Porto, és ugye Lille-ben is 1-0-ra hozta le a meccset a gárda.
A Lille tavaly a 3. pozícióban zárt, remek védelmet hozott össze Rene Girard, ám a PSG-t és Monacot nem tudta beérni a piros-fekete társulat. Nagy változás nem volt a nyáron a keretben, így az idén egy igazán összeszokott alakulat vágott neki a pontvadászatnak és a nemzetközi kalandnak. A bajnokságban Origiék jól kezdtek, igaz, a sorsolásuk sem volt vészes. Három meccs, 7 egység, 3-0-ás gólarány. A BL-ben a Grashoppers ellen simán továbbléptek, viszont az első meccsen a Porto már nehezebb dió volt Kjaerék számára.
Az az érzésünk, hogy a Porto hazai környezetben ismét legyőzi a Lille-t, amely így az EL-ben folytatja majd a nemzetközi kalandot. A Porto az Estadio do Dragao-ban hagyományosan erős, és ezt ma is bebizonyítja! Tippünk tehát 1-es!

Watford-Doncaster 1!

A második vonal egyik élcsapata a harmadik ligába tavaly kiesett riválissal csap össze a Ligakupa második fordulójában. A sárga-pirosak jó formában vannak, négy bajnokijukból az utóbbi hármat megnyerték, a Ligakupa első körében pedig a Stevenage stadionjában nyert 1-0-ra a gárda. Sannino mester erős kerettel dolgozik, a hétvégén úgy nyertek könnyedén a Leeds ellen (4-1), hogy egy alapcsatáruk és két középpályásuk sem állt rendelkezésre. A bbc.com értesülései szerint továbbra is kérdéses mindhárom futballista szerepeltetése. Hazai környezetben, a Vicarage Road-on eddig mindkét bajnokiját behúzta a gárda, 7-1-es találati mutatót produkálva. A Doncaster tavaly könnyűnek találtatott a Championshipben, az idén a harmadosztályban eddig kissé szeszélyesen kezdet. érdekesség, hogy négy fordulót követően eddig otthon nyeretlen (0-1-1), idegenben viszont 100 százalékos (2-0-0). Paul Dickov egy meghatározó védőt már a hétvégi bajnokin sem tudott bevetni, és vélhetően a Ligakupában sem dobja majd be a szakvezetés. A közelmúltban kétszer is győzött a Watford ebben a felállásban, és szerintünk ma is hazai lesz e történet vége. A Watford győz, és továbblép a második számú angol kupasorozatban. Tippünk: 1-es!

Olvasói sztorik