Hírek

Hazai és gólok

Olasz kupameccs és angol bajnoki a mai étlapon...

Udinese-Ternana 1!

Az Udinese a tavalyi gyászos produkciót követően nyáron átalakult, idei első tétmeccsét pedig az olasz kupában a jelentősen meggyengül Ternana ellen vívja.
Az Udinese tavalyi teljesítménye messze alulmúlta a várakozásokat a bajnokságban: mindössze a 13. helyen ért célba a társaság, 44 pontjával közelebb volt a kieső zónához, mint az élbolyhoz. A kupában legalább egészen jól ment a csapatnak: az Inter és a Milan testén át az elődöntőig menetelt, ahol végül a Fiorentina búcsúztatta őket 2-3-as összesítéssel. Nyáron jött is a frissítés: érkezett a padra a korábban az Internél megfordult Stramaccioni, akitől egyértelmű elvárás az európai kupaindulás kiharcolása. Nem is tétlenkedtek a vezetők: Aguirre (Liverpool), Kone (Bologna), Guilherme (Corinthians) és Camigliano (Brescia) mind mind az érkezők közt van.
A Ternana a Serie B gyenge középcsapatának számított tavaly, 51 ponttal a 16. helyen ért célba, mindössze 4 ponttal végzett a veszélyzóna felett. Vendégként gyenge 3-10-8 mérleget produkált. A kupában tavaly a Lecce ellen hamar véget ért a szereplése, idén legalább azt a kört már túlélték a harmadosztályú Catanzaro elleni sikernek (2-1) köszönhetően. A nyáron távozott két kezdő védőjük, három fontos középpályásuk, illetve 19 gólos házi gólkirályuk mellett további két támadójuk. Helyzetük tehát nem túl rózsás, az olasz szaklapok az egyik kiesőjelöltnek tartják idén.
Ebben a párharcban egyetlen egy előnye van csak a vendég Ternana együttesének: ők már játszottak egy tétmeccset idén. Ezen kívül gyakorlatilag minden az Udinese mellett szól. Bőven megvan a két csapat közt az egy osztálynyi különbség és habár még az Udinese nem teljesen állt össze az új kerettel és vélhetően nem is a legjobb kezdő 11-t küldi majd pályára Stramaccioni, számunkra nem kérdés, ki nyeri ezt a találkozót!

Manchester United-Sunderland +2,5!

Kénytelen lesz rohamozni a MU a Sunderland ellen, ha ki akarja köszörülni a múlt heti csorbát. Van Gaal szerencséjére visszatér Robin van Persie is, aki szállíthatja a gólokat.
Meglepően szívós volt az első fordulóban a Sunderland együttese. A fekete macskák a West Brom otthonában játszottak egy gólgazdag mérkőzést, amelyen a hajrában sikerült pontot menteniük. A vége 2-2 lett. Akkor a védelemben voltak hibáik, de most visszatér a hátsó tengelybe Billy Jones és Santiago Vergini is, legalábbis a héten már edzésbe álltak. A középpályás Emanuele Giaccherini azonban továbbra is sérült. Poyet mester valószínűleg ezúttal is az egycsatáros taktikát választja (Fletcher személyében), öt támogató középpályással kisegítve.
A Manchester United minden várakozás ellenére pocsékul kezdte a szezont, otthon kapott ki 2-1-re a világverő csapatnak azért nem nevezhető Swansea-től. Persze a hiányzók miatt egy kissé tartalékos volt a MU, de azért a mutatott játék alapján teljesen olyan érzése volt az embernek, mintha még mindig az ultrabéna David Moyes irányítaná a csapatot, nem pedig Louis van Gaal. A holland mester szerencséjére visszatér a csapatba Robin van Persie és Antonio Valencia is, ezáltal a támadójáték nagy löketet kaphat. Viszont a középpálya néhol lyukas lehet: Ander Herrera, Marouane Fellaini és Jesse Lingard is sérültek. A védelemben pedig még nem bevethető az új igazolás, Marcos Rojo.
A Unitednek szinte kötelező a három pont begyűjtése, van Gaalnak végtelenül kínos lenne két bukóval indulnia. A Sunderland viszont nem adja majd olcsón a bőrét. Szerintünk egy fordulatos, gólgazdag mérkőzésre van kilátás, amelyen akár a mindkét csapat betalál opció is jöhet.

Olvasói sztorik