Hírek

Irány Ausztria és Írország!

A Hartberg a Wackert, a Dundalk a Limericket látja vendégül...

Hartberg-Wacker Innsbruck 2!

Nagy a gáz a hazaiaknál: 5 fellépésen egy pontot szereztek, és még gólt sem rúgtak. A tavaly még első ligás vendégek nem hibázhatnak a kiscsapatnál.
A Hartberg tavaly bennmaradt az osztrák másodosztályban, ám erre az idén egyre kisebb az esélye. Bruno Friesenbichler alakulata ugyanis agyon beragadt a rajtnál, 5 fordulót követően 1 ponttal az utolsó helyről várja a feltámadást. És ami elkeserítő, hogy Rotterék a 450 minutum alatt képtelenek voltak betalálni. Viszont a védelem annál “aktívabb”, hiszen már 15 kapott gólnál járnak… Otthon eddig kétszer próbálkoztak, de a Liefering és a Mattersburg is csúnyán elbánt a társulattal (0-3, 0-4). Egyetlen pontját még a második játéknapon szerezték Frieserék (LASK, 0-0), a legutóbbi három bajnokin csúnyán lemészárolták a hertbegieket. A múlt héten emberelőnyben kaptak egy ötöst az Austria Lustenau vendégeként.
Az ámokfutás nem is múlt el nyomtalanul. Amint arról a klub hivatalos honlapja beszámolt, ügyvezetőváltás történt a csapatnál, az új főnök, Jürgen Lindner pedig megújhodást ígért… Nagy kérdés, hogy az ígéretekből mennyit tudnak megvalósítani a kékek…
A Wacker tavaly kiesett az élvonalból, gyengült a keret, ám ezzel sem lehet indokolni a pocsék rajtot. A zöld-feketék az első négy ütközetben csak egyszer tudtak remizni, háromszor megégtek, ám a legutóbbi játéknapon, nem kis mákkal a ráadásban bevitték első győztes találatukat a Team Fur Wien ellenében (2-1)!
Volt is nagy öröm, boldogság a gárda háza táján, és máris optimistább a hangulat, mint egy hete. Michael Streiter, a brigád vezetőedzője örömmel konstatálta a győzelem hírét, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy akár nagyobb arányban is nyerhettek volna a házigazdák. Pedig meglehetősen tartalékos összetételben lépett pályára a társulat: négy alapember is hiányzott. Jó hír a szurkolóknak, hogy egy eltiltott bekk és egy eltiltott csatár visszatérhet, viszont egy középpályás és egy támadó továbbra is sérült.

Eddig háromszor találkozott egymással a két fél, és mindannyiszor nullára nyertek a tiroliak. Most sem gondoljuk, hogy megszakadna a nyugatiak jó sorozata a kékek ellen, szerintünk mindhárom egységet elviszik a vendégek! Tippünk tehát: 2-es!

Dundalk-Limerick +2,5! 1!

Nem egyszerű történet manapság Dundalkba látogatni: a Limerick felszabadultan futballozhat, és ennek sok találat lehet a vége…
Az ír élvonalban a bajnokság első számú esélyesen a Dundalk. A fehér-feketék ennek megfelelően is teljesítenek, négypontos előnyből várják a hajrát. Stephen Kenny ütős kis csapatot hozott össze, ezt bizonyítja, hogy a nemzetközi porondon sem vallottak szégyent Shieldsék: nyerni tudtak például Splítben… A pontvadászatban jelenleg 53 egységnél járnak, odahaza veretlenek, vonatkozó mutatójuk 8-3-0, ehhez 34-7-es impozáns gólarány társul. A formájukra sem lehet panasz, bár a legutóbbi játéknapon azért nyerhettek volna a fiúk a Drogheda vendégeként (1-1). A keretben egy rutinos csatár sérült, rajta kívül mindenki a szakmai stáb rendelkezésére áll.
A társulat over-under statisztikája igencsak beszédes: 14/9 – nem unalmasak a Dundalk mérkőzései, annyi bizonyos…
A Limerick klasszikus középcsapat az idén is, tavaly a 7. pozícióban zárt, és az idén is ott tanyázik jelenleg. 26 pontjából 10-et túrázott össze Gaffneyék, május vége óta azonban valamennyi kirándulásukat nullára veszítették el. A formájuk szeszélyes, mert a Jackman Parkban viszont szép számmal gyűjtögették a pontokat. Legutóbbi két fellépésük igazi sikertörténet, a Shamrockot és a Brayt egyaránt 4-1-re intézték el Turnerék. Idegenben hajlamosak a zártabb játékra, gólarányuk vendégségben 9-15. Ove-under mérlegük 12-10. Sérülésről nem látott napvilágot információ.
A Dundalk nem hibázhat, hiszen előnye 4 pont mindössze a Corkkal szemben. A házigazda erős, a vendégeken viszont nincs nyomás. Szerintünk hazai lesz e történet, ám elnézve a két brigád közös múltját, inkább az értékesebb gólos opcióra megyünk rá. A legutóbbi hat ütközetükben jött a +2,5 – szerintünk ma sem cáfolnak ránk a fiúk…

Olvasói sztorik