Hírek

Kettes, egyes!

Ma irány Norvégia és Oroszország!

Ham-Kam-Fredrikstad 2!

Menthetetlen állapotban van a házigazda, a zöld-fehérek tuti, hogy kizuhannak a második vonalból. A vendégek a feljutásra gyúrnak, az osztályozós pozíció meg is lesz számukra. Nem borul a papírforma, 2-es lesz a vége!
A Ham-Kam tavaly nagyszerű szezont futott, részese volt a play offnak, ám végül elmaradt az osztályváltás. Az idén viszont aligha… A zöld-fehérek gyatrán teljesítenek, 19 mérkőzésen mindössze 6 pontot termeltek – azt is kivétel nélkül otthon, mind a 10 túrájukat bebukták. A klubnál persze érzik a bajt, edzőt is váltottak, ám egyelőre Svein Inge Haagenrud sem tudott csodát tenni: három találkozón ült eddig a padon, és két zakó mellett egy iksz jött össze a gárdának. Legutóbb a Nest Sotra járt a Briskeby-ben, de csak 1-1 jött össze. Hazai környezetben 1-3-5 a vonatkozó statisztikájuk, egyetlen sikerüket még májusban aratták a Baerum ellenében – nem mostanában volt… Friss sérült és eltiltott nincs a keretben. A klub anyagi helyzete továbbra is aggasztó, hetekkel ezelőtt jónéhány alapember távozott a keretből, helyükre csak ifik kerültek, az eredmények pedig önmagukért beszélnek.
A Fredrikstad egykoron szebb napokat élt meg, ám mostanság csak a második vonalban vitézkedik. Tavaly nem jött össze a feljutás, elsősorban gyenge idegenbeli produkciójának köszönhetően. Ami viszont az idén sem javult lényegesen, hiszen a piros-fehérek az eddig begyűjtött 32 egységükből csak 11-et túráztak össze (3-2-4). Hakon Wibe Lund legénysége viszont jó passzban várja a mai ütközetet, legutóbbi 12 bajnokija közül csak egyet vesztettek el Olsenék. A védelemmel nincs probléma, hiszen 19 csatában csak 16-szor rezdült meg a hálójuk, viszont a támadószekció nem valami félelmetes, ezt a 25 találat bizonyítja. A piros-fehéreknél az egyik alapembernek számító bekk megsérült, eltiltott viszont nincs a keretben.
Az az érzésünk, hogy a Ham-Kam ne ma este támad fel poraiból. A meggyengült, rossz passzban lévő alakulat ezúttal is megadja magát – győznek a vendégek!

Lokomotív Moszkva – Rosztov, 1!

A Lokomotív tavaly bronzéremmel zárt, mely alakulhatott volna jobban is, ám az utolsó három fordulóban mindössze 1 pontot sikerült szerezniük. Hazai környezetben jól ment nekik 9-5-1 mérleggel. Az idei sorozatot egy 0-0-s döntetlennel kezdték a Krasznodar ellen, majd az újonc Tula otthonában 2-0-ra nyertek. A védelem nem gyengült a nyáron, így ott van többek közt a horvát Corluka is a keretben, a középpálya is egységes maradt, a támadósorban pedig továbbra is ott van a Pavlyuchenko-N’Doye-Maicon hármas. Erejéből tehát nem veszített a gárda, sőt két komolyabb játékost is sikerült leigazolniuk. Ennek tükrében idén is reális cél lehet a bajnoki címért való harc. Az El-ben is érdekelt lesz majd a gárda, ahol az Apollon ellen kellene továbbjutnia.
A Rosztov tavaly a 7. helyen zárta a pontvadászatot, messze lemaradva az első 6 együttestől, így inkább hátrafelé kellett nézelődnie a hajrában. Vendégként átlagos 6-2-7 mérleget hoztak össze. A kupát megnyerték, így biztosították helyüket a nemzetközi porondon, ahol majd a Trabzonspor lesz az ellenfél. A Szuperkupát frissen elveszítették a CSZKA ellen, majd a nyitó fordulóban csúnya 7-3-as zakót kaptak a Dinamótól, ezt követően jött a Kuban elleni 2-2. A kapuban továbbra is a rutinos Pletikosa véd, a védelem két kezdő védő távozásával gyengült. A középpálya sem lett erősebb, egy kezdő távozott, továbbá házi gólkirályát is elveszítette a vendég csapat. Ezek a barátságos meccseken is kijöttek: a Dinamo Zágrebbel 1-1, a Fürth-től pedig 1-2-es vereség.
Tavaly ebben a felállásban 5-0-al mosta le a pályáról a moszkvai csapat a Rosztov együttesét. A helyzet azóta annyiban változott, hogy a vendégek gyengültek, míg a hazaiak nem vesztettek erejükből. Ezért szerintünk ez 1-es!

Olvasói sztorik