Hírek

Négy közé juthatnak az argentinok

El Ninno, a rangado.hu állandó kosárszakértője ezúttal Scoláék esélyeit latolgatta...

Az argentin válogatott is esélyes a vébé-győzelemre?

Kedves olvasó, amennyiben eddig Argentínáról egyből a focira asszociáltál, ha sportról volt szó, akkor igen is tessék tudomásul venni, hogy kosárlabdában is topon vannak! Nemhogy erős, hanem bizony végső győzelemre is esélyes csapat érkezik a szép spanyolhonba.

Hogy mennyire végzetes az argentin tangó szenvedélye, azt igen jól tükrözi, hogy a FIBA-rangsorában a 3. helyen állnak! Csak az USA és a házigazda Spanyolország előzik meg őket! Világbajnokságot eddig egyszer nyertek még 1950-ben, és kikaptak a 2002 es vébé-döntőjében Jugoszláviától.

A vébén résztvevő csapatok közül ez a válogatott mentálisan a legerősebbek közzé tartozik. Ameddig lesz egy parányi esély, hogy felzárkózzanak, vagy fordítsanak, addig menni fognak, ezt ne felejtsük el, hiszen élő fogadásnál igen szépet fizethet, ha hátrányba kerülnek, és aztán megfordítják a meccset. Ez a válogatott pedig igen is képes nagy rohamokra!

Legnagyobb hiányzója a válogatottnak Manu Ginobili, aki remek szezont futott a San Antonio Spurs-szel, NBA-győztesnek mondhatja magát, de sérülése miatt kihagyja a vébét. Az argentinok előnyben vannak sok más válogatottal szemben, hiszen csak egy NBA-s játékosuk van Pablo Prigioni személyében. A keret többsége a hazai bajnokságban játszik, és persze akadnak, akik a spanyol bajnokságból érkeznek. Válogatottjuk sokat tud együtt játszani, felkészülni. Szövetségi kapitányuk Julio Cezar Lamas, úgy tűnik, belealszik a meccsekbe, és nem él együtt a játékkal, de nagyon agyas manus, inkább csak feltérképez, és kiötli a megfelelő lépéseket. Nagyon látványos húzásokra ne számítsunk, ez a válogatott inkább a régi iskolát képviseli. Biztonsági játék, kevés kockázat, fegyelem és a csapatnak való teljes alárendeltség és a soha fel nem adás. Csak az maradhat meg a keretben, aki ezeknek a kívánalmaknak megfelel.

A klikkesedés jegyében igen furcsa és egyedülálló módon a vébé válogatottjai közül hatan az argentin bajnokság legjobb csapatából, a Penarolból érkeznek. Legnagyobb nevük Andres Nocioni, a Real Madrid friss szerzeménye és Luis Scola, aki egyedüliként képviseli az NBA-s szakosztályt . Ő az Indiana Pacers erőssége, nemcsak támadásban, de védekezésben is nagy hasznára válik csapatának! Spanyolországból a Canaria csapatából kapott behívót Richotti Nicolas. Lonardo Mainoldi a Laboral Kutxa szerzeménye is a bő keret tagja. Juan Fernandez, a szépreményű védő amerikai egyetemi bajnokságból érkezik.

Marcos Delia a Boca Juniors centere, nagyon képzett, fiatal játékos. Erős és határozott, jobbal és ballal tolja a horgokat, úgy mintegy másfél-két méterről. Ezek az úriemberek szeretnének ott lenni a végleges keretben, és képviselni hazájukat.

Mit várhatunk az argentinoktól?

Ez a fegyelmezett, egységes csapat mindenképpen érmet érdemel! Legrosszabb esetben is a 4. helyen kellene zárniuk. Egy csoportba kerültek a görög phalanx-szal, a szeszélyes horvátokkal, a minőségi rumot képviselő Puerto Ricóval, a nagyon sötét lóval, Szenegállal, és a lábon mindenkit verő Fülöp-Szigetek válogatottjával.

Amennyiben a horvátokat le tudják verni, és szorosat játszanak a görögökkel, úgy meglesz a csoport elsőség 2.5-szörös pénzért. Ebbe az is belefér, hogy kikapjanak a Nick Calatheséktől, mivel azonban a görög kispadon mozgás volt, és a zseniális őröltet Andrea Trinchierit, a feszes Fotsis Katsikaris váltotta, no és sem Spanoulis, sem Sofo, sőt még Diamantidis sem lesz ott, nem igazán sanszos, hogy a görögök most nagyot alkossanak!

Van fogadás „favorit nélkül opció”, ebben 5-szörös pénzt ér az argentin győzelem, amennyiben a két favoritot, az USA-t és a spanyolokat kivesszük. Tehát, ha csak harmadik Argentína, akkor is kapunk 5-szörös kifizetést. Nagyobb sanszot azonban a csoportgyőzelmükben látok!

Olvasói sztorik