Hírek

Benelux-kalandok…

Nagycsapatok a küzdőtéren...

ADO Den Haag-Feyenoord 1x! +2,5!

Meglepetést okozhat a hágai alakulat a meggyengült Feyenoord ellenében. No és gólok is jöhetnek, szép számmal…
A Kyocera Stadionban rendezik a mérkőzést, ahol az elmúlt két kiírásban vesztesen hagyták el a pályát a rotterdami fiúk. A hágai együttes a felkészülés alatt jól teljesített, csak egyszer kapott ki (Konyaspor), és az utolsó edzőmeccsén pedig jó játékkal verte a majdnem komplett csapattal felálló Levantét. A zöld-sárgák optimistán tekintenek a szezon elé, hiszen a keretük nem gyengült, egy csatár és egy középpályás ugyan távozott, de mindketten kölcsönben töltötték az előző szezont. Az egyetlen sérült játékosuk is felépülőben van. A gárda tavaly sokáig a veszélyes zónában tanyázott, ám parádés hajrájának köszönhetően végül feljött a 9. helyre. Kramerék célja a középmezőny az idei kiírásban.
A Feyenoord nagy változásokon ment át a nyáron, és olybá tűnik, Rutten mester még keresi a megfelelő kezdőcsapatát. A BL-től kettős vereséggel búcsúztak a rotterdamiak (Besiktas), és a mutatott játék sem volt biztató. Az átigazolási szezonban elhagyta a piros-fehér-feketéket Pelle, Janmaat, de Vrij és Martins Indi, az érkezési oldalon Bilal Basacikoglu (SC Heerenveen), Khalid Boulahrouz (Brondby) és Luke Wilkshire (Dinamo Moszkva) neve szerepel. A csapatépítés még folyamatban van, kiszemeltekkel is tárgyalnak még a rotterdamiak, ám egyelőre valami nem klappol a klubnál.
A török túra után most Hágában kellene bizonyítaniuk Immerséknek, hogy idén is odaférhetnek a dobogóra. Mi ebben kételkedünk… Mindkét dologban… Szerintünk ma sem nyernek a vendégek, és végül érem nélkül zárják majd a szezont. Mai tippünk egyrészt gólos, mert rendre megszórja egymást e két alakulat, másrészt pedig 1x – még nincs rendben a Feyenoord, és Hágában nem könnyű győzni…

Anderlecht-Charleroi (0-1) 1! 1! +2,5!

Hendivel veri a brüsszeli alakulat a rajtnál beragadt Charleroit!
Az Anderlecht a Belga Szuperkupa elhódításával nyitotta a szezont, majd a soron következő két bajnokiját is behúzta – igaz, a Peruwelz és az Oostende sem tartozik a nagyágyúk közé. A lila-fehérek immár negyedik alkalommal nyernék meg sorozatban a belga bajnokságot, és erre Besnik Hasi alakulatának minden esélye megvan. A Constant Vanden Stock-ban hagyományosan jól szerepelnek Mitrovicék, tavaly például 12-1-2-es sorral és 32-10-es gólaránnyal hozták le az alapszakaszt saját közönségük előtt. A kezdőkapus Proto, valamint egy középpályás sérült.

A Charleroi a középmezőnyben végzett legutóbb, és ezzel a pozícióval vélhetően kiegyeznének ezúttal is a fekete-fehérek. A bajnokhoz látogatni nem könnyű feladat, annak tudatában pedig főként nem, hogy az előző két fellépését is elbukta a gárda. Igaz, nem volt könnyű a sorsolása Kitambaláéknak, hiszen egy Brugge-i túrát a Westerlo vendégül látása követte. Mindkétszer háromszor kapitulált a védelem – ám legutóbb már legalább kettőt rúgtak ők is. Felice Mazzu helyzetét némiképp megkönnyíti, hogy egy eltiltott bekkje visszatérhet.
A két alakulat egymás elleni mérlege nyomasztó lila-fölényt mutat – a legutóbbi 5 alkalommal hendis hazai született. Ez az alaptippünk, mellékesnek pedig nyugodt szívvel ajánljuk a sima H-t, és akár a +2,5-ös opciót is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik