Hírek

Ha Lech, akkor hendi?

A lengyel alakulat játszik a tűzzel...

Lech Poznan-Stjarnan (0-1) 1!

Megint csak játszik a tűzzel a poznani alakulat: csak úgy, mint két hete, ezúttal is hátrányba került az odavágón. Ám a történelem ismételheti önmagát: azt gondoljuk, a kékek ezúttal is kivívják a továbbjutást! Hendis hazaival kalkulálunk!
Mariusz Rumak alakulata már három bajnokin és három kupameccsen is túljutott a szezon kezdete óta. Nos, a kék-fehérek eddigi mérlege igencsak szeszélyes: 2-2-2! A bajnokságban fölényes sikerrel nyitottak, majd jött egy értékes idegenbeli iksz, ám legutóbb a Wisla ellen hazai környezetben maradtak alul Lovrencsicsék (2-3). Az EL-ben az észt Kalju ellen vendégként megégtek Douglasék (1-0), ám a Municipal Stadium-ban gyorsan helyre tették a dolgot a fiúk: sima 3-0 lett a vége. De csak nem akar tanulni a hibáiból a társulat: a következő körben Izlandra látogattak Keitáék, és megint csak alul maradtak, és megint csak 1-0-ra. A meccsbe rendesen belealudtak Ubiparipék, a szünet után gyorsan jött a hazai találat, a hajrában pedig már – ahogy lenni szokott – semmi nem jött össze a remire hajtó alakulatnak.
A lengyel klub honlapján bizakodó a hangulat, a szakmai stáb egyértelműen a hatékonyabb helyzetkihasználásban látja a siker kulcsát. Ha jobban összepontosít a támadószekció, úgy a poznani alakulatnak nem kell tartania a kieséstől. Friss sérültről nem számolt be a hivatalos fórum.
Az izlandi brigád története legfontosabb győzelmét aratta lengyel riválisa ellen. Ezt nem mi, hanem a gárda szakvezetője, Runar Pall Sigmundsson nyilatkozta a múlt heti odavágót követően. Az izlandi bronzérmes két kört már ment az EL-ben, előbb a Bangort verte össze-vissza, oda-vissza, majd a skót Motherwellnek is megálljt parancsolt. A piros-sárgák ellen az idegenbeli 2-2-őt hazai 2-2-es eredmény követte, a hosszabbításban azonban bevitték a győztes találatot Tofték. A Stjarnan így fennállása legjobb eredményét érte el, és, ha már eddig eljutottak, folytatni szeretnék álmukat.
Finsenék a bajnokságban is jó formát mutatnak, 13 csatát hoztak le veretlenül – más kérdés, hogy a Hafna még ennél is kiemelkedőbben produkál, így Arnasonéknak egyelőre be kell érniük a második pozícióval. Legutóbbi két bajnokijukon nyertek, igaz, két kiscsapattal mérkőztek. A keretben eltiltott futballista nincsen, és friss hírektől sem szóltak a hírek.
A poznaniak egyszer már kivívták a továbbjutást 0-1-es hátrányból. És ma is ezt várjuk tőlük! Az izlandi futball fejlődő pályán van már jó ideje, ez vitathatatlan, de azért szinte elképzelhetetlennek tartjuk, hogy kiejtsék a lengyeleket. Szerintünk Lovrencsicsék ezúttal is győznek, ráadásul kettővel – bebiztosítva így a továbbjutást. Tippünk tehát hendis hazai!

Olvasói sztorik