Hírek

USA-siker a vébén? 1,4-ért nem éri meg!

El Ninno, a rangado.hu kosárszakértője a következő hetekben rendszeresen jelentkezik esélylatolgatással...

USA győzelem 1.4-ért?!

Már egy hónapot sem kell várni a 17. kosárlabda világbajnokságra, amelynek rendezőként Spanyolország ad otthont, hat csodálatos városban.

Baszkföld a Bizkaia arénával, Sevilla a San Pabloval, a Kanári szigetek helyszínét Las Palmas képviseli a Gran Canaria arénával, Granada, Barcelona, na és persze a Real Madrid kosárlabdacsarnokai lesznek a mérkőzések helyszínei.

A döntőbe jutó csapatokra 9 mérkőzés vár, 5 csoportmeccs és további 4 a végső győzelemig. Ez egy 15 napon át tartó sorozatterhelés, amit egyes válogatottaknál 30 nap alatt 14-15 felkészülési-keretszűkítő mérkőzés előz meg. A szlovéniai Európa-bajnokságon megismerhettük kontinensünk legjavát, akiknek most alaposan fel lesz adva a lecke, hiszen Argentína, Brazília, Ausztrália, Mexico vagy akár Angola is képes lehet kisebb, sőt akár nagyobb meglepetésekre is!

A csúcsfavorit természetesen a LeBron James, Kobe Bryant, Dwayne Wade és Chris Bosch nélkül felálló amerikai nemzeti csapat. Nem lesz ott a NBA nagy döntőjének legértékesebb játékosa, Kawhi Leonard, és a kettős sípcsonttörést szenvedő Paul George sem! Mindezen hiányzók ellenére most is bivaly erős az amerikai válogatott, ezt igen jól hangsúlyozza az az 1.4 szeres pénz, amit a bukik jelenleg kínálnak az USA válogatott végső győzelmére. A válogatott mestere, Marc Krzyzewski, rutinos, igen sokra tartott edző az államokban. VB-aranyat már nyert tanítványaival, kétszer pedig bronz jutott a már évek óta FIBA ranglista vezető csapatnak!

A kosárlabda Eb-n a meglepetés mellett tettem le a voksom. Arra, hogy nem lesz papírforma, és a spanyolok nem nyerik meg az Eb-t. A vidám gallok a büszke litvánokkal meg is előzték a csúcsfavorit spanyolokat!

Bármennyire is tele van tűzdelve az amerikai válogatott a világ egyénileg legképzettebb játékosaival, valami mégis azt sejteti, hogy ez a világbajnokság is a meglepetésről szól. Sikerre éhesen jönnek Duranték, a fiatalok és a rutinos harcedzett veteránok egyaránt képviseltetik magukat a jelenleg még bő keretben – fizikálisan a legerősebb csapat lesznek a vébén.

Az európai csapatok viszont agyban erősek, a hazai pálya kosárlabdában mindig lejt – tehát a spanyolok rögtön előnnyel indulnak. Az argentin válogatott szellemessége és a brazilok atletikussága szintén magában hordozza a szoros meccsek eredményét. Nagyon jónak ígérkező vébére hangolódhatunk, ahol szoros meccsek, nagy indulatok és hatalmas taktikai összecsapásokat várhatunk!

Augusztus hónapban ugyanúgy, mint az Eb idején, igyekszem a teljesség igénye nélkül bemutatni a végső győzelemre és a meglepetésre képes csapatokat is. Elöljáróban csak annyit: az USA győzelmére 1.4 szeres pénzért ne nagyon tegyünk fel semmit!

Olvasói sztorik