Hírek

Gall siker, óvatoskodó görögök és belgák

A Lille még egyszer megverheti a gyengécske szöcskéket, a Pana a Liege-zsel érdekesebb meccset vívhat...

Lille-Grashoppers 1!

A szöcskék borzalmasan kezdték a szezont, és kötve hisszük, hogy épp a Stade Pierre Mauro-ban támadnának fel. Ráadásul kezdőkapusuk kidőlt a sorból… Hazai sikert várunk!
Rene Girard tavaly az előkelő 3. helyre vezette a Lille-t a gall pontvadászatban, csak a Monaco és a PSG előzte meg a piros-feketéket. A brigád védekezése szinte tökéletesen működött – ezt támasztja alá, hogy 38 fellépésen mindössze 26-szor zördült meg a hálójuk, hazai környezetben pedig csak 10-szer. Az új idényre is jó előjelekkel készülhettek Kjaerék, és az első tétmeccsükön már le is tette névhegyét a gall alakulat: sima 2-0-ra verték a BL-előselejtezőben a svájci Grashoppers Zürichet. A franciák védelme ezúttal is hozta a formáját, Corchia és Mendes pedig bevert egy-egy helyzetet. Rene Girard visszafogottan nyilatkozott a gárda honlapján, kiemelve azt, hogy még nem dőlt el semmi, és komolyan, maximális koncentrációval lehet csak bebiztosítani a továbbjutást. A keretben nincs friss sérült, Rodelinék így erős csapattal fogadhatják aktuális riválisukat.
A Grashoppers nagyon elrontotta eddig a szezont – minden fronton. A bajnokságban Skibbe mester fiai tavaly ezüstérmet szereztek, az idén viszont borzalmasan nyitottak: három bajnokin egy iksz és két zakó a mérlegük. A Lille elleni hazai vereség pedig csak hab volt a tortán. És, hogy tetézzük a bajt. Daniel Davari, a kék-fehérek első számú kapusa súlyos arcsérülést szenvedett a legutóbbi, Sion elleni hazai bajnokin… És még Caio és Ben Khalifa sem bevethető – pedig mind a svájci csatár, mind pedig a brazil szervezőre nagy szüksége lenne a brigádnak. Skibbe mester mindeközben nem tett le a továbbjutásról, a klub hivatalos honlapján arról beszélt, hogy még mindig van remény, igaz, roppant nehéz küldetés vár tanítványaira.
Valami nincs rendben a szöcskéknél – nem jönnek az eredmények, ráadásul sérülések is sújtsák az együttest. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a remek védelemmel rendelkező Lille ellen támadnának fel. Azt gondoljuk, hogy a gall alakulat újra elveri a zürichieket. Tippünk masszív 1-es!

Panathinaikos-Standard Liege Félidő: X!

A selejtező első meccsén 0-0-ra végzett egymással a Panathinaikosz és a Liége Belgiumban, így a visszavágón még bármi megtörténhet.
A Panathinaikosz nagyjából elérte célját az első mérkőzésen, hiszen nem kapott gólt, vagyis nem hátrányból várhatja a görög visszavágót. Egy idegenbeli gól azért mindenképp növelte volna továbbjutási esélyeiket, de helyzetük így sem rossz. Az pedig még inkább biztató, hogy nem játszott alárendelt szerepet a gárda, kiegyenlített meccsen sikerült elérniük a gól nélküli remit. Tavaly egyébként kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett ezüstérmes a bajnokságban a csapat. Anyagi helyzete továbbra sem rózsás, így nem tartott nagy bevásárlást nyáron, viszont távozott egy kapusuk és egy fontos középpályásuk. Támadásban a kulcsot idén is Berg jelentheti.
A Liége csupán 2 ponttal maradt le az aranyéremről tavaly Belgiumban, viszont ez csalódás annak tükrében, hogy a rájátszást még az élen kezdték meg. Nagy volt a mozgás nyáron, hiszen 11 ember távozott, köztük fontos védők, középpályások és a házi gólkirály is. Sikerült azonban a Celtic együttesétől megszerezni Wattot, illetve 12 további játékos is csatlakozott a kerethez. A belga pontvadászat már megkezdődött, két forduló után a Standard két győzelemmel áll (Charleroi 3-0, Kortrijk 3-2).
Az első mérkőzés a várakozásoknak megfelelően szoros játékot és kevés gólt hozott, a komoly tét miatti feszültség érezhető volt a játékosokon, melyet a kiosztott 8 sárga lap is remekül mutat. Szinte megjósolhatatlan, ki jut tovább ebből a párosításból, vagyis kinek jön ki jobban a lépés a visszavágón. A belgák mellett szól, hogy már játékban vannak, viszont ellenük hozható fel a felforgatott keret, a görög csapat viszont egységes maradt nyáron. Az első meccs alapján ismét fogadhatnánk a sok lapra, azonban a kinevezett angol bíró rendszerint kevés lappal dolgozik még a komoly téttel bíró meccsek során is. Így inkább a csapatok óvatos kezdésére fogadunk, a nagy tét miatt várhatóan egyik csapat sem kezdi a meccset nyílt támadójátékkal, vagyis az első félidei döntetlenben lehet érték!

Olvasói sztorik