Hírek

Egy helvét hazai!

Két újonc randevúzik ma este a svájci második vonalban...

Lausanne-Le Mont 1!

A svájci második vonalban hazai esélyre bukkantunk: a tavaly még első ligás Lausanne az újoncot elverheti a harmadik forduló ma esti mérkőzésén.
A Lausanne tavaly kiesett a legmagasabb osztályból, a gárda tragikusan szerepelt, hónapokkal a pontvadászat vége előtt már lerendezte a sorsát. A nyáron nagy változásokon nem ment át a klub, ám annyi bizonyos, hogy a feljutást prioritásként kezelik. Francesco Gabriele tanítványai hazai iksszel kezdtek rangadón a Luganoval, majd a Willnél már teljes sikert arattak Meitéék. A keretben nincs eltiltott és friss sérült.
A Le Most is újonc a bajnokságban, ám nagy különbség, hogy a vendégek a harmadik vonalból érkeztek. A társulat Claude Gross vezetésével kezdte a bajnokságot, és idegenben értékes ponttal térhettek haza Alvarezék a Chiasso stadionjából. Aztán a hazai debütálás már koránt sem sikerült ilyen jóra: a Schaffhausen 4-1-re verte Meloékat. A pazarul szereplő Tadiccsal nem tudtak mit kezdeni a Le Mont védői, a csatár mesterhármast ért el. A légiósokkal telitűzdelt Le Montra nem vár könnyű szezon, ugyanakkor nem esélytelenek a bemmradasára. Eltiltott nincs, egy középpályás nem lehet ott a mai találkozón sérülés miatt.
Egy esztendővel ezelőtt a hazaiak még az élvonalban, a vendégek pedig a harmadik ligában szerepeltek. Az az érzésünk, hogy a Lausanne saját közönsége előtt behúzza a három pontot az újonc ellen, szerintünk sanszos az 1-es, ráadásul a szorzó sem hangzik rosszul – 1,8!

Olvasói sztorik