Hírek

Felfalja a Vidi az újoncot?

A dunaújvárosiakra kemény túra vár. A Fejér megyei rangadón a Vidi nem hibázik...

Videoton-Dunaújváros (0-1) 1! Mindkét csapat betalál: NEM! +2,5!

Az újoncnak pokolian nehéz dolga lesz a bajnokságban – és ez alól a mai nap sem kivétel. Szerintünk nyer a Vidi, méghozzá legalább kettővel!
A Vidi nagy változásokon ment keresztül a nyáron, Gomes mestert Joan Milan Carillo váltotta a padon. A keretben is volt mozgás, még a héten is távoztak légiósok, ugyanakkor szerintünk nem gyengült a fehérváriak kerete. A rajt parádésra sikeredett, a Lombardot emberhátrányban verték Juhászék simán 3-0-ra. Kovács István, a társulat fiatal irányítója kapta a pirosat, így vele nem kalkulálhat a szakmai stáb a megyei rangadón.
A másodosztály második helyezettje hosszú idő után tért vissza a legmagasabb ligába. A dunaújvárosiak a nyáron igyekezték megerősíteni keretüket, ám igazán nagy neveket nem sikerült a gárdához csábítani. A nyitómeccsen a piros-fehérek bár sokáig tartották magukat emberhátrányban, végül sima zakóba szaladtak bele (3-0). Dobos Barna sportigazgató a klub honlapján arról beszélt a mérkőzés apropóján, hogy a fehérvári alakulat a találkozó esélyese, ennek ellenére nem feltartott kézzel mennek ki játékosai a Sóstói Stadionba. A szakember munkáját nehezíti, hogy Villámot az első fordulóban, a Kispest elleni kiadós vereségen kiállították, így a bekk nem léphet pályára. Rajta kívül még Muscat, Thiago és Lázár is sérüléssel bajlódik.
Azt gondoljuk, hogy a két csapat közül egyértelműen a fehérvári az erősebb, és ezt Nikolicsék a pályán is bebizonyítják. Kettővel győzhetnek a piros-kékek, és nem lepődnénk meg különösebben, ha a vendégek nem találnának be…

Legia Varsó – Gornik Zabrze, vendég csapat szerez gólt! Mindkét csapat szerez gólt!

A Legia tavaly könnyedén, 10 pont előnnyel nyerte meg a lengyel pontvadászat alapszakaszát, ezt az előnyét pedig a rájátszásban is megőrizte, vagyis simán lett bajnok a varsói együttes. Otthon pár hiba becsúszott, de 15-1-3 mérlege így sem rossz és 45:14-es gólaránya is tekintélyt parancsoló volt. Az idei szezont egy hazai vereséggel kezdték (Belchatow 0-1), majd a Cracovia elleni idegenbeli 3-1-es sikerrel javítottak. A BL-selejtezőkben a St. Patrick’s ellen otthon szenvedtek, majd idegenben hengereltek, ám ami még ennél is fontosabb, hogy a Celtic ellen az odavágón 4-1-es előnyt sikerült kiharcolniuk, vagyis csak egy hajszálra vannak a bravúros továbbjutástól. Márpedig szerdán jöhet a visszavágó, így nem árt arra fizikálisan és mentálisan felkészíteni a játékosokat, így a szezon elején pedig belefér egy kis lazítás a hétvégi meccsen. A tavaly bajnok keretből egyébként 2 csere középpályás, érkezett két fiatal lengyel és kölcsönbe egy brazil játékos.
A Gornik tavaly erős középcsapat volt még akkor is, ha az alapszakasz hajráját nagyon elrontották, végül 7. helyen zárták az alapszakaszt, a rájátszásban pedig 1 helyet javítottak. Vendégként átlagos 6-5-8 25:29 mérleget hoztak össze. Az első két fordulóban idén jó játékot mutattak: 2-0-ra verték odahaza a Cracovia csapatát, majd 1-1 otthon a Lech Poznan ellen. Távozott a nyáron a cserekapus, 1 kezdő és egy csere védő. Viszont ami ennél fájóbb lehet, hogy a támadósorból távozott a tavaly 9 gólig jutó Nakoulma. Érkezett azonban rengeteg játékos: többségében lengyel fiatalok, illetve a Gentből a bosnyák Cerimagic és a Jagielloniából a tavaly 8 gólt szerzett Plizga, akitől sokat várnak.
A Legia idén is a lengyel mezőny fölé nőhet, ezt azonban nehezítheti az európai kupaszereplés így a szezon elején, ilyenkor azonban talán még belefér egy kis lazítás a hétvégi meccseken. A Celtic elleni skóciai mérkőzés keménynek ígérkezik, ebből kifolyólag a hírek szerint Henning Berg vezetőedző pár játékos pihentetni fog szombat este. A Zabrze idén is erős középcsapat lehet és ebben a szerepben azért tavaly is képest volt a Legiának gólt lőni. Ez idén is összejöhet a BL-re összepontosító varsóiak ellen, még idegenben is!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik