Hírek

Egy hazai, egy vendég

Ma egy belga és egy magyar bajnoki került terítékre...

Puskás Akadémia-Pécs 1!

Az első fordulóban mindkét alakulat vereséget szenvedett. Szerintünk ma a hazaiak javíthatnak…
A tavalyi szezon egyik újonca kivívta a bennmaradást az élvonalban. Végül csak a 14. pozícióban zárt Benczés Miklós legénysége, ugyanakkor ahhoz tényleg erős volt a keret, hogy kiesési gondja legyen a felcsúti együttesnek. A nyári szünetben tovább izmosodott a gárda, lássuk, hogy kikkel: Baracskai Roland (Videoton II – kölcsönből vissza), Braniszlav Danilovics (szerb, Rad Beograd – Szerbia), Gohér Gergő (DVTK), Harsányi Zoltán (Mezőkövesd-Zsóry – kölcsönbe), Hudák Martin (Videoton – kölcsönből vissza), Károly Bálint (Békéscsaba – kölcsönből vissza), Lencse László (Videoton, kölcsön után végleg), Renato Kelic (horvát, Padova – Olaszország), Papp Máté (Videoton – kölcsönből vissza), Tar Zsolt (Videoton – kölcsönből vissza), Tóth II Balázs (Videoton – ismét kölcsönbe), Vachtler Csaba (Balmazújváros – kölcsönből vissza). Ha ehhez hozzávesszük, hogy Farkas, Bertus, Gallardo és Szekeres távozott, akkor megállapíthatjuk, hogy jól jött ki az átigazolási szezonból a társulat.
A nyitófordulóban Diósgyőrbe látogattak Lencséék, és bizony az első játékrészben jobban is futballoztak ellenfelüknél a vendégek. A fordulást követően viszont hátrányba kerültek Hajduchék, és a kinyíló felcsúti együttest lekontrázta a DVTK. A hajrában sikerült a szépítés, de a pontszerzés elmaradt. Összességében nem mentek rosszul Denkovicsék, voltak biztató jelek a játékukban.
A Pécs gyengült a nyáron, és Véber György személyében új szakvezető vette át az irányítást a gárdánál. A távozók között szerepel a tavalyi házi gólkirály Koller, de Fodor, Zsdrál, Városi és Perics is új munkaadó után nézett. Az érkezési oldalon eddig a legnagyobb bemondás Pölöskey végleges megszerzése szerepel, rajta kívül Heffler jött. A baranyaiak tárgyalnak még Lázokkal, ám egyelőre nincs megállapodás.
A tavalyi kiírás egyik meglepetéscsapata volt a piros-fekete alakulat. A megfiatalított brigád a 7. helyre futott be, ám a remek szereplést beárnyékolta a pénzügyi probléma… A tulajdonos bejelentette távozását, aztán a szakmai stábbal és néhány futballistával is megromlott a tulaj viszonya.
A nyitányon a Pécs az MTK fogadta, és bizony a fővárosiak okos játékkal verték a piros-feketéket. Kantáék 4-0-ra tömték ki Gőczééket… Nem igazán jó előjel a mai ütközet előtt…
Azt gondoljuk, hogy jelenlegi formájában a Puskás jobb csapat ellenfelénél. A felcsútiak kerete erős, és hazai pályán ezt érvényre is juttatják. A pécsiekre nehéz szezon vár – ma pont nélkül maradnak. Tippünk: 1-es!

Oostende – Anderlecht 2

A bajnoki címvédő ezúttal az Oostende otthonába látogat a belga pontvadászat 2. fordulójában. Az Oostende tavaly az alapszakaszt a 9. helyen zárta, otthoni 6-4-5 mérlege közepesnek mondható. Az El-rájátszásban végül a Kortrijk csapatát büntetőkkel győzték le, ez újoncként mindenképp megsüvegelendő. Három védő, két középpályás és egy 7 gólos csatár távozott a nyáron. Az első fordulóban sima 0-2-es vereséget szenvedtek el a Lierse otthonában. Az Anderlecht tavaly nagyot hajrázott, hiszen a 3. helyről indulva szerezte meg a bajnoki címet a rájátszásban. A tavaly keretből 2 védő, 3 középpályás és egy 10 gólos támadó távozott. Az első fordulóban simán nyert 3-1-re otthon a Muscron ellen, illetve a Szuperkupát is bezsebelte a Lokeren ellen. Az Anderlecht idén is erős csapat, tavaly az alapszakaszban sebezhető volt, de még úgy is oda-vissza (3-0 4-0) verte mai ellenfelét, ezúttal is győzhet!

Olvasói sztorik