Hírek

Északi rangadó

Az izlandi ezüstérmes Borasba látogat...

Elfsborg-Hafnafjördur 1!

A svéd együttes megizzadt az előző körben – a sárgák nyilván tanultak hibáikból, és az izlandi rivális ellen előnyt akarnak szerezni a visszavágóra. Hazait érzünk…
Az Elfsborg az előző kiírásban csalódást keltően szerepelt, a bajnokságban mindössze a 6. helyen zárt, ugyanakkor a kupát megnyerte, így szerzett jogot a nemzetközi szereplésre. A sárga-feketék az idei szezonban valamelyest jobban pörögnek: 28 pontjukkal a 4. pozíciót foglalják el, lemaradásuk a 2. AIK-kal szemben mindössze 3 egység. A Boras Arénában nincs is különösebb probléma (6-1-1), viszont a túrák eddig igencsak szeszélyesre sikeredtek (2-3-3). A múlt héten a Norrköpinget magabiztosan fektették két vállra Mobaeckék (3-0).
Az EL-ben a Bakuval találkozott az előző körben az alakulat: a hazai 0-1-et idegenbeli 0-1 követte, így a borasiakra tizenegyesek vártak. Az idegek csatáját a svédek bírták jobban. Janne Mian legénysége az első meccsen nem futballozott rosszul, ám a támadósor totális csődöt mondott. A tréner épp a helyzetkihasználást emelte ki a mai találkozó apropóján: a szakember szerint ugyanis lesznek ziccerek majd az izlandi kapu előtt, kulcskérdés épp az, hogy ebből hányat értékesítenek Holmenék. A keretben két védő huzamosabb ideje sérült, velük nem számolhat a szakmai stáb.
Az izlandi Hafnafjördur tavaly a 2. helyen zárt, a kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó KR-rel nem tudta felvenni a versenyt. Nem úgy az idén! A csapat az élről várja a folytatást, és 13 fordulót követően még veretlen (9-4-0). És nem csak az izlandi pontvadászatban nem talált legyőzőre a Hafna, hanem eddig az EL-ben sem, noha már 4 meccs van a fiúk lábában. Az első körben Heimir Gudjonsson tanítványai oda-vissza verték a Glenovant, majd jött a Neman, amellyel idegenben remiztek Doumbiáék, odahaza viszont simán 2-0-ra győztek. Egy bekk sérült a keretben.
Kemény kilencven perc vár a csapatokra, és bár az izlandi együttes eddig parádézott a kupaporondon, ma mégis inkább a svéd gárdának szavazunk bizalmat. Szerintünk előnyt szerez magának az Elfsborg – semmiképpen nem akarnak úgy járni Svenssonék, mint két hete a Baku ellen. Nálunk felettébb hazai-gyanús e történet…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik