Hírek

Norvég gólok…

A Valarenga az újoncot látja vendégül. Egyik alakulat sem a védelméről híres...

Valarenga-Stabaek +2,5! 1!

Gólzáporba is torkollhat a mai ütközet: mindkét fél hajlamos a lazább védekezésre, három találatot simán összehozhatnak a csapatok…
A 17. forduló zárómeccsét rendezik ma este az Ullevaal-ban: a Valarenga vendége a Stabaek lesz. A hazai gárda tavaly gyengén teljesített, az alsóházban zárt, az idén viszont jobban megy a társulatnak. Jelenleg az előkelő 5. helyen tanyáznak, 16 fellépésen 27 pontot szerezve. Kjartanssonék odahaza még veretlenek, 4-3-0-ás sorukhoz 17-5-ös brutális gólarány társul. A találatokkal egyébként összességében is jól állnak a piros-kékek, over-under mérlegük 11/5.
Zahidék formája felettébb biztató: júliusban eddig három mérkőzést játszottak, és a kemény sorozatban megőrizték veretlenségüket. Remiztek az Oddal, a Rosenborggal, a Stromgödsetnél pedig totális sikert arattak (0-2). Eltiltott és friss sérült nincs a keretben. Kjartansson parádés formában van, immár 13 találatot jegyez a futballista…

A Stabaek újonc a ligában, jelenleg a 11. 19 egységgel, ám a veszélyes zónához még közel állnak a kékek. Idegenben 2-0-5-ös szeszélyes mérleget produkáltak eddig, a formájuk viszont tragikus. A jó rajtot ámokfutás követte, május közepe óta képtelen nyerni a társulat. Öt vereség után legutóbb egy pontra futotta otthon a Brann ellenében. Jó hír viszont a drukkereknek, hogy a minap sikerrel vette a csapat a Bodo eleni kupameccset.
A gárda védekezése gázos, 16 ütközetben 31-szer kapitulált már a hátsó alakzat. Az over-under mérlegük 12-4 – nem lehet unatkozni a Stabaek mérkőzésein. Sérült egy középpályás, ám ő nem alapember, eltiltott pedig nincsen a keretben.
A két alakulat közös múltja is gólzáport ígér: rendre jött a +2,5-ös és a mindkét fél betalál opció. Ma is ebben bízunk, no meg azért a hazai sikerben…

Sparta Praha – Malmö 1

A Sparta tavaly visszaszerezte a bajnok trófeát a Plzen csapatától, amely talán leginkább riválisának leterheltségének volt köszönhető, végül simán 13 pont előnnyel lett bajnok a prágai együttes. Ennek köszönhetően visszatérhetett a gárda a BL-be is és az első selejtezőkörben már az első meccsen eldöntötte a Levadia elleni párharcot a 7-0-s győzelemmel, így idegenben bőven elég volt az 1-1 is. Közben simán nyerték a Szuperkupát a Plzen ellen (3-0), majd a bajnoki nyitó fordulóban 2-1 arányban nyertek a Bohemians otthonában. A felkészülés is jól sikerült, hiszen többek közt 4-0-ra verték a Baselt. Volt nem sok mozgás volt, bár távozott az első számú kapus, pár csere védő, a középpálya erős maradt, hiszen megtartották 2 leggólerősebb támadó középpályásukat és három legfontosabb csatára is ott van a keretben.
A Malmö iszonyatosan megszenvedett a Ventspils elleni párharc során: odahaza csak gól nélküli döntetlenre futotta erejéből, hiába támadta végig a mérkőzést, a második meccsen pedig szűkös 1-0 jött össze. Ugyan a két meccsen végig dominálni tudott az együttes, a támadójáték impotenciája mindenképp intő jel kell hogy legyen. A svéd bajnokság egyébként javában zajlik és 16 forduló után a Malmö 9 pont előnnyel vezeti a tabellát, idegenben még veretlen. A tavalyi bajnok keretből a meghatározó játékosok közül mára már hiányzik az egyik kapus, két védő, három középpályás és egy támadó, bár érkezett a támadósorba a West Bromwich együttesétől Rosenberg. Elöl leginkább őt kell megfogni, valamint a középpályán Molins játszik idén kifejezetten gólveszélyesen.
A Sparta jórészt megőrizte a tavalyi bajnok keretét, így idén is jó esélyekkel indul a bajnokságban, de a nemzetközi porondon is lehet jövője. Az előző selejtezőkörben mutatott játék sokat mondó lehet mindkét oldalon: a Sparta kegyetlenül kihasznált minden helyzetet, míg a Malmö támadójátéka rengeteg helyzetet pazarolt el a két meccs alatt. A Malmö ugyan dominálja a svéd ligát, ennek ellenére ezen a meccsen nem várható tőle csoda, nemzetközi szinten nem olyan erős a kerete. Vélhetően egy kontrákra építő, védekező vendég csapat várható a gyepre és ha a Sparta ismét jól használja ki lehetőségeit, akkor előnyt szerezhet a keménynek ígérkező visszavágóra.

Olvasói sztorik