Hírek

Magyar és dán kaland

A Vidi és a Koppenhága is otthon tarthatja a pontokat...

Videoton-Pápa (0-1) 1!

A bajnoki címre törő fehérvári alakulat kettővel verheti a meggyengült Lombardot…
A fehérvári együttes tavaly csalódást keltően szerepelt, lemaradt a dobogóról, mindössze a 4. helyen végzett Gomes mester alakulata – noha a legnagyobb büdzsével gazdálkodhatott a klub. A nyáron aztán ment a portugál tréner, helyére másodedzője került. Az átigazolási időszakban nem tétlenkedtek a piros-kékek. Lássuk, kik érkeztek a Sóstói Stadionba:
Fejes András (MTK – kölcsönből vissza), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Uros Nikolics (szerb, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Szofian Sakla (marokkói, Betis B – Spanyolország), Simon Ádám (Palermo – Olaszország, legutóbb Haladás, kölcsönben), Dinko Trebotic (horvát, Lokomotiva Zagreb – Horvátország)
A távozási oldalon is vannak persze nevek, Ze Luis, Victor Gomes, Paraiba, Nildo, Tuivel és Paraiba is távozott. A felkészülési időszakban hullámzóan teljesítettek Kovácsék, a tartalékos PSG-től eggyel kikaptak, remiztek az Újpesttel és a Jabloneccel.
A Lombardnál is edzőváltás történt, a kispadra Mátyus János ült le a padra. Íme, az érkezési oldal: Badics Patrik (PELC), Benkő Krisztián (REAC), Milan Bogunovics (szerb, ZTE), Csilus Tamás (FTC – kölcsönbe), Faggyas Milán (Sopron), Bernardo Frizoni (brazil, ZTE), Marián Sluka (szlovák, ZTE), Waltner Róbert (Siófok), Vadims Zulevs (lett, FK Jelgava – Lettország)
Viszont alapemberek hagyták el Pápát, Griffiths, Struhar, Sekour, Németh Milán, Nagy, Marics és Orosz sem a sárga-feketéket erősíti már. Összességében nagyon nehéz szezon vár a Veszprém megyei együttesre, nem lepődnénk meg, ha kiesési gondjai lennének a csapatnak.
Dávid és Góliát. Ha az anyagi kondíciókat vesszük, akkor így is jellemezhetnénk ezt az ütközetet. Az az érzésünk, hogy ezúttal nem lesz meglepetés, a Vidi magabiztos győzelmet arat a pápaiak ellen. Szerintünk kettő lesz a végén közte, természetesen a hazaiak javára!

FC Köbenhavn – Nordsjaelland, 1

A koppenhágai együttes tavaly nem tudta megvédeni bajnoki címét, a borzalmas szezonkezdet után csak a 2. helyre ért oda. Idén elsődleges célkitűzés a trófea visszaszerzése, ám az idei rajt sem sikerült felhőtlenül, miután az első fordulóban csak gól nélküli döntetlenre futotta a Silkeborg otthonában. Volt mozgás a csapatban, így távozott 5 játékos, helyükre viszont érkezett 10 név, többek közt 1.8 millió euróért Mussis, 2 millióért az Utrechttől De Ridder, vagy fél millióért a PSV-től Jörgensen. A felkészülés nem sikerült jól: vereség a Lyon és a Maribor ellen is, csak kisebb csapatokat sikerült legyőzni. A Nordsjaelland csapatát rendesen felforgatták a BL-főtábla után, tavaly csak a 6. helyre futott be és idén is a középmezőnybe várható. A nyitó fordulóban 0-2-es hátrányból sikerült 3-2-re nyerni, mely a támadójátékot remekül mutatja, ugyanakkor kijöttek védelmi hibái is a csapatnak. Nem lesz egyszerű menet, de a Koppenhága erősödött az idei szezonra és hazai pályán nyerhet szombat este.

Olvasói sztorik