Hírek

Poznani hendi

Lovrencsicséknek nem okozhat gondot az észt ellenfél...

Lech Poznan-Nomme Kalju (0-1) 1!

Az első meccset kicsit benézte a lengyel alakulat, így szégyen szemre hátrányból várhatja a visszavágót észt riválisával szemben.
A lengyel alakulat tavaly az előkelő második helyen végzett, így indulhatott az idén az EL-ben. Tulajdonképpen a keret lényegi változáson nem ment keresztül, Mariusz Rumak vezetőedző együttese a felkészülési időszakban szeszélyesen teljesített, ám a kékek a bajnoki rajtra olybá tűnik, összeértek: a a Piast Gliwice ellen fölényes, 4-0-ás győzelmet arattak Lovrencsicsék a Municipal Stadiumban. És, ha már a létesítménynél tartunk: a gárda hagyományosan erős saját közönsége előtt, 14-4-1-es sorral zárta az előző kiírást. A kezdőben biztosan lesz változás a múlt hetihez képest: a hétvégén triplázó szerb Ubiparip minden bizonnyal ott lesz a csapatban.
A Kalju Nomme tavaly a 2. pozícióban zárt, a Levadiát nem volt esélye befogni, viszont az ezüstérme sem forgott veszélyben. A társulat jelenleg a 3. helyen állomásozik, és akár még bajnok is lehet, hiszen lemaradása az éllovassal szemben mindössze 4 pont. Igor Prins együttese összességében nincs rossz passzban, a bajnokságban másfél hónapja nem kapott ki, és az előselejtezőben is sikerrel vette az akadályt az izlandi Fram ellenében. Wakuiék idegenben 1-0-ra nyertek, otthon pedig 2-2 lett a vége. Friss sérültről nem számolt be a gárda hivatalos honlapja.
Nos, a Lech egyértelműen minőségibb kerettel rendelkezik, és az idegenbeli tasli szerintünk jókor is jött a lengyeleknek. A poznani alakulat otthon brutális, és ennek most a Nomme issza meg a levét. Meggyőződésünk, hogy a végén kettővel győznek Lovrencsicsék. Tippünk hendis H!

Olvasói sztorik