Hírek

Muszáj nyernie a Malmőnek!

A svéd bajnoknak idegenben kell kivívnia a továbbjutást...

Ventspils-Malmö 2!

A svéd bajnok elszúrta az első meccset, mivel nem tudott előnyt szerezni. Így idegenben kell kivívniuk a továbbjutást a kékeknek.
Nagy meglepetést okozott egy hete a Ventspils azzal, hogy ikszelni tudott a Swedbank Stadionban. Jurgis Pucinskis legénysége alaposan megszervezte védekezését, és a hátsó alakzat jól állta a sarat. A találkozó után érthető módon elégedetten nyilatkoztak a svéd kalandról Timofejevsék, és bizakodva várják a visszavágót. A múlt hétvégén nem játszott bajnokit a brigád, gőzerővel készülnek a Malmö elleni ütközetre. A hazai környezetben erős Ventspilsnél friss sérült nincsen a keretben.
A svéd címvédő, és a bajnoki listavezető egy hete csődöt mondott: hiába támadott többet Age Hareide alakulata, a végjátékban rendre hibáztak Rosenbergék. A svéd alakulat egyébként nincs rossz passzban, a hétvégén értékes pontot hozott a Kalmar otthonából. A keretben továbbra is sérült a házi gólkirály és egy alapembernek számító jobbszélső, viszont a nyári átigazolási időszakban egy bekkel és egy középpályással erősödött a keret. Idegenben igencsak jól megy a társulatnak (6-2-0), túragólaránya 12-4, tehát csak elvétve kapitulál a hátsó alakzat.
Noha az első meccsen illett volna előnyt szereznie a Malmőnek, ma szerintünk idegenben is képes lesz kivívnia a továbbjutást a gárdának. Azt gondoljuk, hogy Forsbergék győznek a Ventspils vendégeként, és így a kékek várhatják majd a következő fordulót a BL-ben. Tippünk tehát: 2-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik