Hírek

Ikszgyanú Svédországban, gólözön Norvégiában…

Ma a Djurgarden-Hacken és a Nest Sotra-Honefoss meccsnek jártunk utána...

Djurgarden-Hacken X1!

A Djurgarben egyre jobb formát mutat a bajnokságban, így ponttal, pontokkal gazdagodhat a kék sereg a Hacken ellenében is.
A svéd élvonalban a féltávhoz érkeztek az alakulatok. 14 játknapot követően a Djurgarden a 7. 22 egységgel, hazai mérlege pedig 2-3-1 (9-6), csak az AIK győzött nála, de nem mostanában. A formája ugyancsak biztató, hiszen május közepe óta nem kapott ki, ebben a periódusban két sikert és három remit könyvelhetett el. A kékeknél egy bekk és két középpályás sérült, az ő szereplésük kérdéses.
A Hacken két esztendeje remekelt, a dobogón végzett, tavaly gyengélkedett, azonban az idén megint jobban megy a sárga-kékeknek. A társulat egyelőre az 5. 24 ponttal, a dobogótól mindössze 3 egység a lemaradása. A brigád elsősorban otthon remekel (5-2-0), idegenben azért sebezhető (2-1-4). A bajnoki szünet után váratlanul vereséget szenvedett a Geflénél, majd magabiztosan intézte el odahaza az Orebrot. A csapatnál egy rutinos középpályás nem bevethető.

Mindkét alakulat hajlamos a döntetlenre, így alapesetben ezzel a kimenetellel számolnánk legszívesebben, Ám a biztonság kedvéért egy H-val megtámogathatjuk alaptippünket.

Nest Sotra-Honefoss +2.5!

Elszabadulhat a pokol a találkozón, ugyanis egyik alakulat sem a védekezéséről híres…
A norvég második vonalban féltávnál az újonc 23 ponttal az előkelő 7. pozícióból várja a folytatást, igazán jó eséllyel hajtva a rájátszásra. Gólaránya 26-23, a formája pedig a leállás előtt hullámzó volt. Over-Under mutatója 11-4, tehát eseménydús kilencven percek fűződnek a nevükhöz.
A Honefoss gyengélkedik, mindössze a 14. 14 ponttal, kieső helyről várva a folytatást. Vendégségben különösen gyenge a brigád, 1-1-5-ös mutatója az egyik leggyengébb a mezőnyben. A bajnoki szünet előtt otthon azért iparkodott a csapat, azonban így is komoly harc vár majd a fiúkra a bennmaradásért. A túragólaránya 5-21, az over-under mérlege 9-6. A keretbe érkezett egy középpályás, egy támadó ugyanakkor sérüléssel bajlódik.
Nem várunk nagy csodát, azaz a védelmek betlijével kalkulálunk az ütközetben. És, ha ez így lesz, akkor három találatot simán összehoznak a felek. Tippünk tehát +2.5!

Olvasói sztorik