Hírek

Izlandi gólok és brazil hazai

A hét utolsó napján Izlandon és Brazíliában "töltjük": északon gólokat, nyugaton pedig Atletico-sikert várunk!

Thor Akureyri – Keflavik, +2.5

A Thor együttesének nagyon nem megy a 2014-es idényben: 11 forduló után 8 ponttal a sereghajtó helyen tanyáznak, melynek leginkább idegenbeli mérlege az oka, ugyanis a 8-ból 7 egységet saját közönségük előtt szereztek. Ennek ellenére védelmük otthon is átjátszható, hiszen 6 hazai meccsük alatt 10 alkalommal kapituláltak már. Viszont saját közönségük előtt legalább van veszély a támadójátékukban is 12 lőtt góllal. Győztes hazai meccsről érkeznek erre a derbire, meglepetésre a KR csapatát 2-0-ra lépték le legutóbb.
A Keflavik viszont a tavalyi 9. hely után idén kellemes meglepetést okoz, ugyanis 16 pontjával a tabella 5. helyén áll. Támadójátéka 17 lőtt góllal átlagos, védelme 14 kapott találattal átlagosnak mondható. Vendégként 2-1-1 mérleggel állnak, a Vikingur otthonában legutóbb 1-3 arányban véreztek el. Mindent összevetve hanyatló formát mutatnak: legutóbb 5 meccsük alatt 1-2-2 mérleget produkáltak, zsinórban két meccset buktak el eddig júliusban.
Mindkét együttes védelme igencsak sebezhető: a Thor az egész eddig bajnoki produkciót nézve gyenge hátsó alakzattal rendelkezik, míg a Keflavik az utóbbi időkben mintha kipukkadt volna. Idén májusban már találkoztak fordított felállásban, akkor 3-1-es Kaflavik-siker született. Tavaly mindkét mérkőzésük 4 gólosra sikerült. Idén sem várjuk ennek a sorozatnak a megszakadását, bár ezúttal 3 góllal is beérnék, melyre reális esély is mutatkozik!

Atletico PR – Circiuma, 1

Nagyszerű formában vonulhatott el pihenni a világbajnokság alatt az Atletico, ugyanis zsinórban 5. meccsükön maradtak veretlenek, ráadásul június elején 3-1-es sikert arattak a szebb napokat is megélt Figueirense ellen idegenben. A világbajnokság után 17-én lépett ismét pályára a gárda és egy újabb idegenbeli sikert ünnepelhettek: a sereghajtó Flamengo otthonában szereztek fontos 3 pontot. Így jelenleg 10 forduló után 16 ponttal a 7. helyen állnak. Otthon eddig 2-2-1 mérleget produkáltak, mindössze az éllovas Cruzeiro győzött náluk még május elején. Coutinho remek formában játszik és már 5 gólnál jár, de szintén veszélyes elöl a kölcsönben itt játszó Baier. A tavalyi bronzérem után egyébként egyértelmű elvárás idén is a csapattól a dobogó pláne, hogy a csapat magját sikerült egyben tartani.
A Criciuma tavaly az alsóházban, egészen pontosan a 14. helyen végzett és mivel keretét az idei szezonra sem sikerült komolyabban megerősíteni, most sem várható tőlük csoda. Ez látszik is rajtuk: 11 ponttal a 13. helyen állnak. Ez azonban nem fest reális képet szereplésükről, ugyanis a szövetség 3 pontot levont az együttestől. Nagyon gyenge az együttes támadójátéka: 10 meccs alatt 7 gólt lőttek, amely persze érthető annak tükrében, hogy mindkét tavalyi góllövő csatáruk távozott. Idegenben eddig nem sok sikerélményük volt: az Atletico MG otthonában pontot loptak egy gól nélküli döntetlennel, ezen kívül azonban 3 vereségük van, ráadásul a Botafogo 0-6-al küldte őket haza…
Vendég oldalon abszolút hiányzik az átütő támadójáték, enélkül pedig nehéz lesz az Atletico otthonában. A hazaiak a kezdeti nehézségek után magukra találtak, remek formában vannak, szép számmal termelik a gólokat is. Tavaly 2-1-re tudott nyerni ebben a felállásban az Atletico és a vendég együttesnek ezúttal is csak akkor lehet sansza egy szoros eredményre, ha tud gólt szerezni. Egy szoros eredményt ugyan a fent említettek fényében el tudunk képzelni, ám a vendégek bravúros pontszerzését már nem igazán, ekkora oddson mindenképp érdemes bevállalni a hazai sikert!

Olvasói sztorik