Hírek

Osztrák hazai, norvég gólok

Pénteken gólokat várunk a Stabaek-Brann norvég derbin, az Austria Lustenau pedig sikerrel indíthat az újonc bécsiek ellen.

Austria Lustenau – FAC Wien, 1

A Lustenau tavaly 2. helyen zárta a második vonal küzdelmeit, esélye nem volt a végül simán feljutó Altach ellen. Idén ismét mindenki a feljutási harcba várja a csapatot, de várhatóan ezúttal is nehéz dolga lesz. A középpályára érkezett egy fiatal spanyol játékos, a védelem érintetlen maradt, míg a csatársorban is megtartották 2 brazil és 3 osztrák góllövőjüket.
A FAC Wien a harmadosztályból jutott fel, igazi osztrák kiscsapat, mindösszesen 2 légiós található keretében, 7 pont előnnyel nyerte meg a Reginalliga keleti csoportját. Rossz hír számukra, hogy a feljutás ellenére távozott egyik legeredményesebb támadójuk, de 15 gólos házi gólkirályát megtartotta a gárda.
A két együttes kerete közt óriási a különbség a hazaiak javára, az előzetes várakozások szerint ellentétes célokért küzd majd a két csapat idén a másodosztályban. Reméljük, hogy a különbség már a nyitómeccsen kijön a két együttes közt – a hazaiak javára!

Stabaek – Brann Bergen, +2.5

A 12. fogadja a 15. helyen állót a norvég liga 16. fordulójának nyitómeccsén. Mindkét gárda borzalmas formát mutat: a Stabaek 5 bajnoki meccse nyeretlen, míg a Brann legutóbbi 5 meccséből négyet elveszített. A Brann szereplése a tavalyi 8. hely után kiábrándító, védelme 15 meccs alatt már 28 alkalommal kapitulált és csupán 17 szerzett gólt jegyezhettek fel. A Stabaek feljutóként a bennmaradást célozta meg, ehhez azonban sokkal stabilabb védelemre lesz szüksége, immáron 30 kapott gólnál járnak. Mindkét védelem sebezhető, átlagban mindkét gárda hozza a 3 gólt meccsenként, péntek este is joggal reménykedhetünk tehát az overben!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik