Hírek

Norvég csődcsapat, svájci gólok

A Ham-Kam tavaly még a feljutásért küzdött, most csődközelbe került és veretjük sereghajtóként, a Basel meccsén pedig a gólokra szavazunk!

Ull/Kisa – Ham-Kam, 1

Féltávnál a hazaiak sem állnak túl fényesen: 9 ponttal az utolsó előtti helyen tanyáznak, 15 meccsen mindössze 10 gólt lőttek és 26-t kaptak… Hazai környezetben 1-1-5 mérleggel állnak, mely a leggyengébb hazai mutató a ligában. Tavaly 34 pontjukkal éppen hogy a kieső zóna felett végeztek, a helyzet tehát az idei szezonra sem javult, sőt… Hiába az új edző tehát, a gárda képtelen gólerős játékot felmutatni és a hátsó alakzat is sebezhető.
A Ham-Kam viszont még a hazaiaknál is komolyabb válságot él át: tavaly még a feljutásért harcoltak, azonban az elveszített osztályozó negatív fordulópont lehet a csapat történelmében: a tulajdonosok és a szponzorok a hírek szerint kiszállnak a csapat mögül, ennek eredményeképp pedig meghatározó játékosok távoztak: a csapatkapitány Adebahr (középpálya, 15/0), két kezdő védő és egy kezdő támadó. A hírek szerint további 4 meghatározó játékos távozhat heteken belül. Így tehát az amúgy sem rózsás helyzet tovább romlik: a gárda 15 kör után 5 ponttal sereghajtó, mindössze 7 gólt szerzett és 25-t kapott, vendégként 8 meccsen 8 zakó a mérleg 2-18-as gólaránnyal.
Nem ragozzuk tovább: a Ham-Kam oldalán az anyagi válság megpecsételheti a csapat amúgy is kilátástalan helyzetét. A hazaiak számára jól jött a kisebb bajnoki pihenő és talán a legjobbkor jön egy teljes mértékig motiválatlan ellenfél. Kicsivel 1.50 felett még el lehet csípni a hazai győzelmet!

Aarau – Basel, +2.5

A bajnoki címvédő Basel a tavalyi utolsó előtti otthonában kezdi meg az idei svájci pontvadászatot. A vendégek tavaly végül 7 pont előnnyel nyerték meg a bajnokságot, a legtöbb gólt lőtték és a legkevesebbet kapták, vendégként viszont sokat ikszeltek (8-9-1). Kezdő kapusuk távozott, egy fontos védő, a középpálya is szűkösebb lett a tavalyihoz képest, de a fontosabb játékosok maradtak, a támadósorban pedig továbbra is ott van a Streller-Sio kettős. A vezetőedző pedig ezúttal már nem más, mint a portugál Sousa! Az Aarau tavaly mindössze a 9. helyen zárt, de végülis újoncként elérte célját, vagyis a bennmaradást. Egy svéd támadó, egy fontos védő és két komolyabb középpályás is távozott és az Aarau is vezetőedzőt cserélt. A vendégek felkészülése nem sikerült rosszra, habár méretes zakóba szaladtak bele a Sparta Praha ellen (0-4), az Aarau viszont nem túl neves ellenfelek ellen csak 1-1-2 mérleget hozott össze a felkészülés alatt. Nem túl tiszták még az erőviszonyok, nem tudjuk mire képes a két csapat új menedzsereikkel, ráadásul a Basel tavaly kiszámíthatatlan volt idegenben. Legutóbbi 4 közös meccsükből háromszor jött az over, így ezúttal is a gólokra való fogadás lehet a legjobb választás!

Olvasói sztorik