Hírek

Trondheimi esélyek…

A Rosenborg a Sligo ellen kezdi meg a selejtezést...

Rosenborg-Sligo Rovers (0-1) 1!

A norvég ezüstrémes kétgólos előnyt hozhat össze az odavágón.
A Rosenborgnak tavaly nem sikerült megnyernie a bajnokságot, a 2. helyen zárt, az idén viszont nem megy még enyire sem a trondheimi alakulatnak. Féltávot elhagyva mindössze a 4. helyről várja a folytatást, elsősorban szezsélyes hazai mérlegének köszönhetően (4-1-2).A fehér-feketék helyzete ennek ellenére sem kilátástalan, hiszen a 2. helyezettel szemben mindössze három egység a lemaradásuk. A bajnoki leállás óta jó passzban vannak Per Joar Hansen mester fiaia: a bajnokságban egy sikert és egy ikszet könyveltek el, az EL-előselejtezőben pedig a Jelgava elpáholása nem okozott különösebben nagy erfeszítést: kettős sikerrel, 6-0-ás gólaránnyal léptek tovább a norvégok.
A Sligo Rovers az ír bajnokságban vitézkedik, tavaly bronzérmet szerzett, az idei kiírásban viszont gyatrán teljesít, mindössze az 5., 7-5-7-es mérleggel. John Coleman alakulata az FK Banga ellen simán továbbjutott az előző körben, a bajnokságban viszont képtelen a kiegyensúlyozott teljesítményre – legutóbb a nem túl veretes UCD-nál kapott ki. A keretben egy bekk biztosan nem léphet pályára sérülés miatt.
A két egység között minőségbeli különbség van, és a nemzetközi rutinnal rendelkező Rosenborg szerintünk legalább kétgólos előnyt szerez a visszavágóra. A Sligónak véget ér a kupakaland. Tippünk hendis hazai!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!