Hírek

Gólok és barátságos vendég

Gólokat várunk a Fylkir-Valur izlandi csörgőlabda meccsen, míg a Wolves vendégként nyerhet az ír Shamrock ellen.

Fylkir-Fram +2.5

Az utolsó fogadja az 10. helyezettet a 11. fordulóban. A Fram tavaly kis híján kiesett, de a kupával mégis bejutott az Európa-ligába, ahol azonban az észt élcsapat, a Kalju nagy nehézségek árán, de kiejtette. Hazájában gólgazdag mérkőzéseket játszik, az utolsó ötből négyen legalább három találat, így 3, 4, 4, 2 és 5. A Fylkir hasonló kaliberű, bárkinek képes betalálni, így az utolsó két körben összesen ötször, de az utóbbi időben nincs jó passzban, régóta nyeretlen. Mindkét csapat pozitív 2,5 gól felett/alatt mutatóval bír, mi elképzelünk hétfőn is legalább hármat.

Shamrock-Wolverhampton 2

A Shamrock talán a legtehetősebb ír csapat, amely évek óta bajnokesélyesként indul harcba, de tavaly például csúnyán befürdött. Az idén jobb a helyzet, a 3. helyen áll, nagyon defenzív, az élcsapatokhoz képest kevés gólt rúgott. A vasárnapi rangadót elbukta az éllovassal szemben hazai pályán 1-0-ra. Ott, ahol nem áll valami fényesen amúgy sem, 5-3-2-es mérlege mellé csak 10-7-es gólarányt tud. Erejét nyilván a bajnokságra koncentrálja, így hétfőn tartalékosan, B-csapattal lép majd pályára.
A Wolverhampton nemrég még az élvonalban szerepelt, ám azóta megjárta az angol harmadosztályt is. Az elmúlt szezonban sikerült megállítani a zuhanást, telis tele fiatalokkal, szimpatikus kerettel nyerte meg a League 1-t, mégpedig sok gólt rúgva, így ismét a Premier League-be jutás lehet a cél. Nagyon még nincs játékban, hiszen a bajnokság csak augusztusban kezdődik, eddig egy barátságos mérkőzésen van túl, igaz azt simán megnyerte. A menedzser fiatalokat is hívott be a keretébe, és mind a 24 játékosának lehetőséget kíván biztosítani hétfőn.
Van rizikó barátságos mérkőzésre fogadni, főleg így, hogy két tartalékos keret találkozik majd. A Shamrock azonban két nap alatt két mérkőzést játszva tuti, hogy B-csapattal próbálkozik, míg a Farkasok azért legjobbjaikat is beküldve, amúgy is jóval nagyobb játékerőt képviselve erősebbek lehetnek. Tavaly ilyen körülmények között játszott pont egy éve a Birmingham Cityvel és 4-0-ra kapott ki.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik