Hírek

Gólok a bronzcsatán

A brazil-holland és a Malmö-Atvidabergs mérkőzés egyaránt gólos történet lehet...

Malmö-Atvidabergs (0-1)1! +2,5!

A svéd bajnokaspiráns nem hibázhat az idegenben gyengécske Atvidabergs ellen. Lesznek találatok, és a végén kettő közte…
A Malmö a múlt hétvégén sokunkat megtréfált azzal, hogy pontot hullajtott a sereghajtó otthonában (Brommapojkarna 1-1). A kékek előnye azonban még így is 4 egység, 30 ponttal állnak az élen. Hazai környezetben feltűnően sokat betliztek, mérlegük 3-2-1 – a Hacken nyert nála még május elején. A leállás előtt rangadót nyertek Rosenbergék Borasban (Elfsborg 0-1), ám a bajnoki szünetet követően csak remizni tudott ugye a Brommánál. Nagy problémát jelent, hogy a társulat házi gólkirálya, Mollins megsérült a Partizan elleni barátságos meccsen, és a hivatalos honlap híradása szerint a térdét meg kell operálni. Rajta kívül viszont teljes a keret.

Az Atvidabergs a középcsapatok békés hétköznapjait éli, kiesési gondja nem lesz, és várhatóan a felsőházi csatákba sem tud majd beleszólni. Jelenleg a 8. – tavaly is ebben a pozícióban zárt -, és pontjai zömét odahaza szerezte. Most 16 egység áll a neve mellett, ebből viszont csak kettőt túrázott össze. A formája pocsék, a szünet előtt és után is kikapott, és még csak gólt sem szerzett. A gárdánál problémát jelent továbbá, hogy az egyik legjobb bekkjük épp a Malmőhöz igazolt, Tinnerholm már nem lesz bevethető a hétvégén.
Malmőben egyébként a találkozó napjára családi rendezvényt szerveztek, az egész napos programsorozat fő attrakciója lesz a bajnoki ütközet.
Az Atvidabergs eddig négyszer vizitált a Swedbank Stadionban, és mindannyiszor kapitulált. És háromszor volt legalább három találat. Ma is azt gondoljuk, hogy a Malmö behúzza a győzelmet, akár hendivel is, és a +2.5 is jó választásnak tűnik. Mi erre gyúrunk!

Brazília-Hollandia +2.5!

Nehéz megjósolni, hogy ki húzza be egy világbajnokságon a bronzot, de egy dologban biztosak lehetünk: a harmadik helyért vívott csata mindig gálamérkőzés, rengeteg góllal.
2-1, 4-0, 2-1, 3-2, 3-1, 3-2. Ilyen eredmények születtek 1990 óta a világbajnokságok bronzmérkőzésein és már ebből is leszűrhető, hogy a harmadik helyért vívott meccsek annak ellenére, hogy két csalódott együttes csatája mindig gólgazdag gálamérkőzésekbe fordulnak. Nagyjából most is ez várható, hiszen a 7-1 után felállni próbáló Brazíliának kötelező legalább a bronzérem, a hollandok pedig megint csak nem szívesen mennének haza üres kézzel, noha az ő motivációjukat valószínűleg nem pezsdíti fel annyira egy bronzérem. Legalábbis az öregekét.
Brazíliának tehát muszáj lesz mennie előre és ez Neymar nélkül problémás, de nagy segítség, hogy visszatér Thiago Silva a védelembe, azaz legalább hátul nem lesz annyira zilált a gárda. Kérdéses ugyanakkor, hogy Scolari mester miután magára vállalta a felelősséget, esetleg hallgat-e a kritikákra és kiteszi-e a közutálatnak örvendő Fredet a kezdőből? Ezzel csak jól járna a csapat. Ebben az esetben Hulk kerülhet előrébb, amivel megnyílhat a terep Oscaréknak a középpályáról. A hírek szerint egyébként Neymar ott lesz a helyszínen, ez is lelket önthet a csapatba.

Szintén érdekes még a hollandok reakciója. Van Gaal kapitány az elbukott elődöntő után kijelentette, hogy a mérkőzés teljesen felesleges, legszívesebben hazautaznának, ha tehetnék. Hasonló véleményen volt Arjen Robben is, azaz nem valószínű, hogy a csalódott narancsmezesek felpörögnének a bronzmeccsre. Érthető is, hiszen ők az aranyéremért utazta Brazíliába. Persze ez elsősorban az öregekre igaz, a fiatal keretnek azért egy bronzérem is szépen csilloghat – ha már más nincs – így várhatóan olyanok játszanak majd, akiknek egyrészt kedvük is lesz, másrészt pedig bizonyítani akarnak még egy utolsót ország-világ előtt.
Összességében tehát el lehet mondani: a bronzmérkőzések általában inkább szólnak a szép fociról, az egyéni megoldásokról, mint a hajtásról és a győzni akarásról. Ha Brazília fel tudja oldani a görcsöt, akkor egy remek kis mérkőzés kerekedhet ebből, sok góllal és szép játékkal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik