Hírek

Ismét elmaradt a magyar győzelem

A magyar U19-es válogatott ezúttal sem tudta megverni az üzbégeket: 2-2-re végződött az edzőmeccs.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U19-es felkészülési mérkőzés
Magyarország–Üzbegisztán 2-2 (1-1)
Telki
Magyarország: Székely – Talabér (Mervó, 42.), Asztalos, Bobál D., Forgács (Vida, 85.) – Nagy D., Kalmár, Medgyes – Farkas Z. (Tóth L., 61.), Bobál G. (Balogh N., 61.), Varga Sz. (Zsótér, 61.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Kalmár (tizenegyesből 19), Kalmár (87.), illetve Adbijev (5.), Urinbajev 72.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A jövő szombaton kezdődő, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén 2-2-es döntetlenre végzett az üzbégek ellen.

A két csapat kedden mérkőzött meg először egymással, akkor a mieink a szokásosnál tompábban játszva 2-1-es vereséget szenvedtek. A pénteki meccs sem kezdődött jól, az ötödik percben vezetést szereztek az üzbégek, egy jobb oldali beadásnál a védők nem váltottak vissza az érkező támadókra, a vendégek ziccerig játszották az akciót, Abdijev pedig nyolc méterről a kapuba lőtt (0-1).

A 19. percben egy bal oldali akció végén Bobál Gergely került helyzetbe, ellőtte a labdát, de ütközött a kapussal, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Kalmár Zsolt állt a labda mögé, és a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A folytatás kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon adódtak helyzetek, a vendégek egyszer keresztlécet lőttek.

A fordulás után mezőnyfölénybe került a magyar válogatott, egyre több lehetőség adódott az üzbég kapu előtt. Az utolsó félórára Mészöly Géza lecserélte a teljes támadószekciót, és a frissen beállt játékosokkal még aktívabbá váltunk az üzbég kapu előtt. A 72. percben mégis Üzbegisztán szerzett vezetést, egy hazaadás után Székely György pontatlanul passzolt tovább, Urinbajev lecsapott a labdára és távolról az üres kapuba passzolt (1-2).

A gól megfogta a magyar válogatottat, a vendégek átvették az irányítást, de a hajrá ismét a mieinké volt. Az utolsó percekre átálltunk háromvédős rendszerre, és nem sokkal később megszereztük az egyenlítő gólt, a 87. percben Kalmár Zsolt szabadrúgása után Asztalos Dávid három méterről a bal sarokba csúsztatott (2-2). Mindkét csapat az utolsó pillanatokig sokat tett a győztes találat megszerzéséért, de az eredmény a hosszabbítás végéig nem változott, 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó – tudósított az MLSZ honlapja.

– Mindenképpen egy pörgős, jó mérkőzést játszottunk az üzbégekkel, függetlenül az eredménytől abszolút segítette a felkészülésünket – mondta a lefújást követően Mészöly Géza. – Örülök, hogy három nap után sokkal jobb teljesítményre voltunk képesek, bár a hibáinkat azonnal kihasználta az ellenfél. Nagyon jó futballt játszó csapat ellen léptünk pályára, agresszív, klassz játékot mutatott be, biztos vagyok benne, hogy hallunk még felőle a későbbiekben is. Abszolút felvettük a versenyt, sok helyzetet dolgoztunk ki, de látszott az utolsó passzokból, hogy még nem vagyunk százszázalékos állapotban. Remélem, jövő szombatra még jobban kialakul a játékunk. A játékosaim becsülettel végigküzdötték a találkozót, az utolsó pillanatig a győzelemre hajtottak. Most ez nem sikerült, de remélem, az Európa-bajnokságon már sikerülni fog. Mind a beszálló játékosok, mind az első félidőben pályára lépők jól teljesítettek, azonban várunk még tőlük fejlődést. Amit a mai napon elvártunk, azt viszont teljesítették. Ez egy lényegesen jobb találkozó volt, mint az előző, örülök, hogy ezzel zártuk a felkészülést. Kellett ez az eredmény, hogy visszaálljon, illetve megmaradjon az önbizalmunk. Innentől a regenerációé a főszerep, hétfőtől pedig elkezdjük a felkészülést a jövő szombati rajtra.

Olvasói sztorik