Hírek

Érdekes eredmények…

Ma nem minden tippemmel érek egyet... Ám lehet, hogy emiatt lesznek tutik?!

Argentína-Belgium

Hollandia-Costa-Rica

Argentína-Belgium x2!

A bukik alábecsülik a belgákat, pedig nem úgy tűnik, hogy gyengébbek lennének az argentin válogatottnál.
Argentínát esélyesnek tartották, pont a sorsolás miatt, és eddig nem is láttuk egy igazán erős csapat ellen. A csoportban mind a három mérkőzését megnyerte, de nem simán, így Boszniával is küzdött, Iránt kínok kínjával gyűrte le, míg Nigériát igazán már nem vette komolyan. A negyeddöntőben Svájcot megérdemelten, de nem túlságosan meggyőzően verte. Védelme a várakozások szerint sebezhető, se négy hátvédje, sem kapusa nem üti meg a többi topcsapat szintjét. Nagyobb gond, hogy a támadósorban Sergio Agüero észrevétlen maradt és ki is dőlt, Gonzalo Higuaín ártalmatlan, így maradt Lionel Messi és Ángel di María. Elég szépen hangzó páros, csak egysíkú, kiszámítható és így a torna vége felé már igazán jó védelmek számára megfejthető rejtvény.
Belgium érdekes utat járt be idáig. Fantasztikus nevekből álló keretét sötét lóként emlegették egy hónapja, de a könnyű csoportban nem sok látszott ebből. Nehéz fordítás a később azért kiválóan szereplő Algéria ellen, 10 perc focival siker Oroszország felett és egy félgőzös diadal Dél-Koreával szemben. Emiatt legyintett is a többség, mondván nagyobb a füst, mint a láng. Aztán jött az amerikaiak elleni találkozó, és előkerültek a rejtett értékek a szekrényből. Sokoldalú, látványos támadófocival rukkolt elő, így kontrázott, beadásokból is sokat próbálkozott, de középen ugyanígy erőltette. Védelme eközben tűrhetően vizsgázott, és talán a világ legjobb kapusa áll ez a biztató egység mögött. Igazán fontos hiányzó nincs.

Nem látjuk az okot arra, hogy Argentína ekkora esélyes legyen. Védelme sebezhető, nevek alapján sem meggyőző, támadósora egysíkú és szinte csak két névre épül. Eközben ott van Belgium, telis tele sztárokkal, a világ talán legjobb kapusával, aki nem mellesleg Lionel Messi szemét szinte mindig kivédi, de beszélhetnénk a jól záró hátsó négyesről és a sokoldalú támadójátékról is. Egyik csapatot sem láttuk még jelentős erővel szemben, és itt már sok minden fejben dőlhet el, ám Marc Wilmots fiaira klubszinten elért sikerek alapján aligha lehet mondani, hogy rutintalan. Nálunk az X, 2 kiváló ajánlat, a belga továbbjutás szintén.

Hollandia-Costa Rica (0-1) 1!

A legjobb nyolc lehet a végállomás Costa Ricának. Ez azért elég jó teljesítmény a kiscsapatnak már nem igen nevezhető gárdától. Mi ugyanis nem hiszünk abban, hogy ne nyerne Hollandia, a bevállalósabbak pedig akár a hendit is megkockáztathatják. Necces lehet a dolog, ha Costa Rica lőni tudna egy gólt, de erre sincs óriási sansz a tornán eddig négy gólt beszedő Hollandia ellen.

Olvasói sztorik