Hírek

Kalandozás Északon…

A finneknél és az izlandiaknál nincs lazsálás...

HJK-Lahti 1!

A fővárosi sztárcsapat nem akar semmit sem a véletlenre bízni: féltávnál már kiadós előnnyel vezet, és a múlt héten botló Lahti sem tudja feltartóztatni a kék-fehéreket…
Nem igazán izgalmas a finn első liga – erről leginkább a HJK tehet. A bajnok rendesen bekezdett, 17 játéknapot követően pedig már szinte oda is lehetne adni az aranyérmet Savage-éknak. Most 39 egység áll a nevük mellett, a 2. Lahti 11 ponttal és egy meccsel van lemaradva tőle.
A HJK sikere tulajdonképpen nem jelent meglepetést: 2007/2008 óta mindig a fővárosiakhoz került a trófea. A legtehetősebb finn alakulat Mika Lehkosuo vezetésével április vége óta veretlen, hazai környezetben azóta nem is kapott gólt! A keret nem lesz teljes, a védelemben és a középpályán is lesz egy-egy hiányzó. Bár, elnézve a HJK állományát, könnyen tudják pótolni a kiesőket.
A Sonera Stadium-ban 7-1-1 a mérlege, ehhez 20-4-es elképesztő gólarány társul. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a ragyogó széria épp ma szakadna meg…
Mert bár hivatalosan rangadóra érkezik a 2. helyezett Lahti, a két gárda lehetőségei között nagy a különbség. A fekete-fehérek a várokozás felett teljesítenek, és egy kicsit talán túl is futotta magát a társulat. 27 pontjából 9-et túrázott össze (2-3-2), és a kirándulásai nem éppen eseménydúsak (6-5-ös gólaránya erről tanúskodik…).
A Lahti formája parádés volt – egészen a múlt hétig. Akkor a Kuipo rabolta ki, megszakítva hosszú veretlenségi sorozatát. Egy korábbi sérültje, a gárda kameruni támadója felépült, a múlt héten már csereként pályára lépett. Eltiltás nem nehezíti a szakmai stáb dolgát.
Hat éve nem nyert a Lahti ebben a felállásban, de a pontszerzés is négy éve jött össze legutóbb a vendégeknek. Mint ahogy ma sem várunk csodát: az esélyesebb HJK behúzza a három pontot!

Breidablik-Thor 1!

Megtörik-e az átok, és a hazaiak végre megszerzik első sikerüket a pontvadászatban? Ma nagy sansz van rá, tényleg…
Nagy bajban van a tavalyi 4. helyezett: kilenc meccs óta tart a bajnokság, és a brigád képtelen nyerni! Igaz, nem is verik el őket rendszeresen, ám azért a hat remi mellett háromszor csak megégtek. És ezek közül volt, amely a ciki kategóriába tartozott. A múlt héten például a nem túl acélos Vikingurnál jártak, és bú húsz percet emberelőnyben játszhattak a vendégek. Sőt, a ráadásban kettős fórba kerültek, de gólt nem sikerült szerezniük, így maradt az 1-0. Egyébként is a támadósorral van a legtöbb baj, hiszen az eddigi 9 ütközetben 8-szor voltak eredményesek a vendéglátók. Hazai közegben 0-3-1 a mérlegük, ARNI VIHJALMSSONéknál a KR nyert még májusban, azóta sorra ikszeltek a srácok.
A Thor rendesen beragadt a rajtnál. Tavaly, újoncként az előkelő 8. helyet szerezte meg az alakulat, de az idei szezon nehezebbnek ígérkezik. 9 mérkőzésen mindössze 5 pontot gyűjtött, idegenben pedig nagyon pocsék: 0-1-3-as mutatóhoz 4-8-as gólarány passzol. Egyetlen sikerét május közepén érte el otthon, azóta nem nagyon megy a gárdának, bár mondjuk két hete értékes pontot hozott el a Hafnafjördurtól.
Néhány hete a kupában már megütköztek a gárdák, akkor hosszabbításban nyert a Breidablik. És előtte is mindig zöldek sikerével zárult a találkozásuk…
Mikor, ha nem ma szakad meg a házigazda rossz sorozata! Szerintünk az idegenben felettébb sebezhető Thor ellen behúzza a három egységet a Breidablik. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik