Hírek

Gólos történetek…

A svájciak és az amcsik a betalálhatnak ma...

Argentína-Svájc

Belgium-USA

Argentína-Svájc Mindkét fél betalál: IGEN!

Jó eséllyel a dél-amerikaiak lépnek majd a nyolc közé, ugyanakkor ismerve a védelmüket, no és a helvétek támadóit, könnyen el tudunk képzelni gólváltást is az ütközetben…
Alejandro Sabella együttese tulajdonképpen könnyedén jutott tovább csoportjából, hiszen mindhárom ellenfelét legyőzte. No de hogyan? A bosnyákok ellen ellen már a csata elején született egy öngól, az irániakkal szemben a ráadásban érkezett Messi, az utolsó csoportmeccsen pedig ugyancsak a Barca sztárja kellett a sikerhez, mivel a védelem nem egyszer betlizett a kilencven perc során.
Három meccs, kilenc pont – nincs kesergésre való ok, ám mi mégis fanyalgunk egy kicsit… Mert összességében még nem láttuk igazán lenyűgözően futballozni Garayékat. Voltak olyan periódusok, amikor ügyesen eldugták a labdát az ellenfelek elől, no és Messi mindhárom meccsen villantott is már, ám mégsem éreztük eddig úgy, hogy Agüeróék világbajnoki címre esélyesként teljesítettek volna. A támadósor nagyon Messi-függő, a védelem meg lyukas. Persze, klasszis együttesről van szó, amely össze is kaphatja magát a torna hátralévő meccseire… Egyelőre azonban mi többet várunk Lavezziéktől!
A svájci gárda hat pontot zsebelt be, így a gallok mögött a 2. helyen lépett tovább a csoportból. Erősen hullámzó volt Hitzfeld mester csapatának teljesítménye. Ecuador ellen az utolsó pillanatban sikerült fordítaniuk, a frankok átszaladtak rajtuk, majd Hondurast Shaqiri kivégezte. A védelemhez hozzá is nyújt a rutinos stratéga, és a franciék elleni méretes zakó után jobban is nézett ki a hátsó alakzat – persze, nem mindegy, hogy Benzemát vagy Bengstont kell feltartóztatni. A csapatra összességében a szervezettség jellemző, és a támadósorukban vannak olyan futballisták, akik képesek szinte a semmiből is betalálni. És az argentin védelem ugye semmiképpen sem nevezhető full-extrásnak…
A nyolc közé Argentínát várjuk, ám szerintünk ebben a történetben simán benne van a gólváltás – mi erre az opcióra megyünk rá!

Belgium-USA USA szerez gólt!

Klinsmann és csapata elképesztő kitartásról tett tanúbizonyságot a csoportmeccsek során: Ghána ellen kétszer is betaláltak, ráadásul a győztes gólt a hajrában tudták bevinni, reagálva ezzel az afrikaiak egyenlítő góljára. Portugália ellen aztán hátrányban játszottak már a meccs elejétől fogva, de fordítani tudtak. Aztán a németek ellen már nagyon nem akartak előre menni, de a meccs elején, majd a hajrában így is szerezhettek volna gólt. Dempsey jóvoltából van egy gólerős támadójuk elöl, a szélen pedig Johnson felfutásai veszélyesek, távolról pedig Bradley és Jones is remekül tüzel. Jó esélyt látunk rá, hogy az amerikai együttes a belga gárda ellen is eredményes lehet még akkor is, ha Wilmots csapata eddig csak Algéria ellen kapott gólt!

Olvasói sztorik