Hírek

Argentína még veretlen Svájc ellen

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Argentína és Svájc méri össze tudását a nyolcaddöntők utolsó játéknapján. Eddig a legjobb nyolc csapat közé két dél-amerikai (Brazília, Kolumbia) és két európai (Franciaország, Németország) válogatott jutott be. Csütörtök este azonban az egyik kontinens felé elbillen az a bizonyos mérleg.

A két csapat egymás elleni mérkőzése argentin sikert sejtet, s a történelem is a dél-amerikai együttes győzelmét vetíti előre. Történetük során öt mérkőzést játszottak egymással, és két döntetlen mellett három argentin győzelem született.

Az első mérkőzésre 1966.07.19-én került sor: az angliai világbajnokság B-csoportjában sima argentin győzelem született (2-0).

A második meccsen is sima argentin siker született: 1980-ban 5-0-ra nyertek a dél-amerikaiak, majd 1990-ben 1-1 lett a két csapat találkozója.

A negyedik találkozásra további 17 évet kellett várni: 2007 júniusában a svájci Bázel adott otthont az 1-1-es döntetlennel záródó felkészülési találkozónak; Carlos Tevez 49. percben szerzett góljára Marco Streller válaszolt. Mindkét gólszerző aktív futballista jelenleg is, ám egyikőjük sem kapott meghívót az idei világbajnokságra.

Az ötödik meccsre 2012.02.29-én került sor Bernben. Argentína Lionel Messi huszadik percben szerzett góljával már korán megszerezte a vezetést. Shaqiri a második félidő elején egyenlített, de az utolsó öt percben Lionel Messi két gólt is szerzett, így Argentína hagyta el győztesen a pályát. Utóbbi gólszerzők a mostani vébén is remekelnek csapataikban: Xherdan Shaqiri három, Messi pedig négy találatnál jár.

Érdekesség, hogy az utolsó két mérkőzésükön a 49. percben mindig betalált az egyik fél.

Olvasói sztorik