Hírek

Folytatódik a gall menetelés!

Ma az európai együtteseknek szavazunk bizalmat...

Franciaország-Nigéria

Németország-Algéria

Franciaország-Nigéria 1! (0-1)1!

A gall nemzeti válogatottat várjuk a legjobb nyolc közé – az afrikai együttes eddig nem győzött meg minket…
A francia gárda könnyedén nyerte meg az E-csoportot: Hondurast és Svájcot fölényesen rendeztél le Benzemáék, így az utolsó körben elegendő volt egy iksz is az ecuadoriak ellen. A kékek látványosan futballoztak az első két ütközetben, no és nem mellékesen szórtak nyolc gólt! Didier Deschamps mester alakulatát pedig sokan féltették a torna előtt, mondván: a selejtezők során nem volt meggyőző Pogbáék játéka. És bizony ebben sok igazság volt, hiszen a pótselejtezőn is kis híján megégtek a fiúk. Ám most már egy másik arcát mutatja a francia egység! A védelem stabil lábakon áll, a középpályán ügyesen osztoznak meg a feladatokon Matuidiék. Valbuena jól szervez, elől pedig a Benzema-Giroud páros remekel. Persze, az Ecuador elleni összecsapáson nem brillíroztak a srácok, ám ne feledjük el, hogy akkor már biztos továbbjutóként léphettek pályára Evráék.
Nigéria Argentína mögött a második helyen lépett tovább csoportjából. Stephen Keshi fiai a vébé legrosszabb meccsével nyitottak: 0-0 lett a vége az irániak ellen, majd jött a bosnyákok elleni ütközet, amelyen csak a játékvezetőnek köszönhetik a három pontot. Az utolsó körben belefért egy Argentína elleni vereség – itt jegyezzük meg halkan, hogy tán épp a vesztes ütközetben futballoztak a legjobban Mikelék. A zöldek eddig igencsak gyengén muzsikáltak, a taktikájuk is értelmezhetetlen volt olykor – a nem túl magas támadóra való ívelgetés nálunk ebbe a kategóriába tartozott. Ami viszont biztató lehet Yoboék számára, az épp a formajavulás.
Ugyanakkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a teljesítmény, még ha tovább javul is, elegendő lenne a franciák ellen. Ez a gall együttes most nagyon egyben van, és igazi csapatként funkcionál – ez pedig továbbjutást ér Sissokoéknak. Nálunk 1-es e történet!

Németország-Algéria 1-es és lesz a találkozón 3 gól!

A németek egyértelműen verhető ellenfelet kaptak a legjobb 16 csapat közt, azonban időnként sebezhető védelme Algéria ellen is megtréfálhatja őket.
Müllerék egy sima 4-0-al kezdtek a vb-n, ráadásul az előzetesen legkeményebb ellenfélnek tartott portugálokat sikerült letarolniuk – igaz ehhez kellett Pepe kiállítása is az első félidőben. A kiállításig azért látszódott, hogy védelmük átjátszható és ez Ghána ellen pláne kijött, ahol csupán 2-2-re voltak jók Löw tanítványai. USA ellen aztán ahogyan várni is lehetett, nem hajtotta ki magát a gárda, az amerikaiak sem nagyon akartak semmit. Támadásban képesek lendületes játékra is, azonban hajlamosak akár még saját magukat is elaltatni a passzolgatással és ez az egyenes kieséses rendszerben még komoly nehézségeket is okozhat egy helyzeteit hatékonyan kihasználó csapat ellen.
Márpedig Algéria ebbe a kategóriába sorolható! Vezettek és jól is játszottak Belgium ellen a vereség ellenére is. Korea ellen kiváló első félidőt produkáltak, mely elég is volt a győzelemhez, majd az oroszok ellen hátrányból álltak fel és a döntetlent meg is tudták őrizni, mellyel továbbjutottak. Slimani, Brahimi és Feghouli támadásban jól építkezik, fejjátékuk nagyon erős, ám védelmük nem világverő.
Elsősorban német dominanciát várunk a mérkőzés elején, Algéria jó eséllyel szögletekre és pontrúgásokra pályázik majd hatékony fejjátéka miatt, illetve igyekeznek majd Müllert teljes mértékig kikapcsolni középen. Ez a német védelem nem mondható feltétlenül stabilnak és ha esetlegesen Müllerék vezetést tudnak szerezni, akkor Algéria meglepheti őket. A németek továbbjutásában mi sem kételkedünk támadójátékuk miatt, erre azonban minimális oddsot kaphatunk az irodáktól. Gólokkal kombinálva viszont már egészen tűrhető szorzóra tehetünk szert!

Olvasói sztorik