Hírek

Mexikói bravúr?

Ma nincs lead, a kapitány fáradt... :)

Costa Rica-Görögország

Hollandia-Mexikó

Hollandia-Mexikó x2!

Könnyen megtréfálhatja a narancsosokat a kvázi hazai pályán futballozó mexikói alakulat…
A holland nemzeti tizenegy tulajdonképpen hozta, amit vártunk tőle. A csoportját megnyerte, a spanyolokat össze-vissza verte, és a másik két ütközetben is sikert aratott. Ami szembetűnő volt, hogy a támadószekciójuk nagyon rendben van – három mérkőzésen 10 gólt termeltek Robbenék. Viszont a középpályás-védekezés és a bekksor azért még nem állt össze, az amolyan van Gaal-os volt eddig… Persze, csacsiság lenne leírni a németalföldi egységet, hiszen azért mégis csak száz százalékos mérleggel léptek tovább a nem éppen egyszerű B-csoportból. Van Persie visszatér eltiltása után, ez mindenképpen jó hr a hollandoknak, ugyanis a MU-csatára eddig remekül teljesített mindkét fellépésén.
Mexikó veretlenül tudta le a csoportkört, végrehajtva a bravúrt a házigazda ellen (0-0). Kamerunt és Horvátországot magabiztosan rendezték el Miguel Herrera fiai. A selejtezőn csak eső-kelő válogatott eddig a vébé egyik üde színfoltja: masszívak, zártan védekeznek, viszont a kontráik életveszélyesek. A kapuban Ochoa parádézik mecsrő-meccsre, hátul a “rehabilitált” Marquez nagyszerűen irányít, a széleken Layun és Herrera bontja az ellenfelek védelmét, Guardado régi önmagát idézi, elől pedig Peralta és dos Santos kvázi időzített bombaként futballozik. Nagyon kellemetlen ellenfél Mexikó válogatottja, bárkinek képesek elrontani a játékát, és akkor jönnek az ellentámadások…
Rázós kis csörte lesz, amely lapokat is hoz majd szép számmal, és valamiért a szurkolóik által fanatizált mexikóiak továbbjutását várjuk. Nálunk x2-es a történet…

Costa Rica-Görögország 1x!

Costa Rica megnyerte a halálcsoportot, ám a rendkívül szervezett, harcos görög válogatottnál akkor sem jobb.
Costa Rica a torna meglepetéscsapata. Pedig két hete még lesajnálták, mondván jó, ha gólt rúg a halálcsoportban. Az első félidő Uruguay ellen nem is tűnt veszélyesnek, ám onnantól nem volt megállás. Lekontrázták Suárezéket, gyönyörű gólokat szerezve. Olaszország ellen sem lehet mondani, hogy véletlen volt győzelmük, néhány Balotelli-helyzet után ugyanis nem kaptak meg egy büntetőt, mielőtt jött a mindent eldöntő fejes. A taljánok nem is igazán okoztak veszélyt. Mindez már elég volt a továbbjutáshoz, így Anglia ellen nem is erőltették, nem is játszottak jól, de egy pontot mégis elcsíptek. A csapattól a továbbiakban és mélyen visszaálló védekezést, és belőle kontrákat várhatunk, a csatárposzton Joel Campbell életveszélyes.

Görögország ugyanazt a szervezett, fegyelmezett, védekezésre épülő agresszív focit játssza, mint tíz éve. Talán a mostani csapatban nincs annyi egyéniség, mint akkor, ám a magabiztos vb-kijutás után mégis sikerült túlélni a csoportot. Pedig Kolumbia ellen egy korai találat mindent borított és esélye sem volt, míg Japán ellen 10 emberrel volt kénytelen küzdeni, viszont a nagy fegyvere, a védekezés működött. A kulcs azonban az Elefántcsontpart elleni 2-1-es győzelem volt, ahol támadóbb felfogásban játszott, és ugyan a végén szerencsével ment tovább, nem egyszer láttunk már hasonlóan kacifántos mutatványt görög csapattól.
Costa Rica eddig pokolian nehéz, mégis könnyű volt, hiszen három olyan sztáregyüttessel játszott, amelyek ellen senki sem várt tőlük semmit. Produkáltak, ám a bravúrok után immár a bukik szerint is ők az esélyesek, és papíron most jön az eddigi legkönnyebb mérkőzésük. A görögöknek szerintünk illik a szintén defenzív közép-amerikai stílus, és tipikusan az ilyen nem igazán látványos, harcos meccseken szoktak lubickolni. Nem látjuk gyengébbnek őket, így az odds miatt merjük támogatni őket, úgy érezzük, nem kapnak ki 90 perc alatt, sőt, nyerhetnek is.

Olvasói sztorik