Hírek

Nyolcaddöntő és svéd kettő!

Brazília Chilét, a Sundsvall pedig az Östersundot fogadja...

Brazília-Chile

Kolumbia-Uruguay

Sundsvall-Östersund 1!

A féltávhoz közeledik a svéd másodosztályú bajnokság, és szereplőink közül elsősorban a hazaiak lehetnek inkább motiváltak, hiszen a tét számukra óriási: vissza kell jutni az élvonalba! tavaly elszúrta a gárda, ugyanis az osztályozón elbukta az élvonalat. Most is nagy célokkal vágott neki a pontvadászatnak Roger Franzen fiai, és egyelőre jól is tolják a srácok. A 2., azaz feljutó pozícióban érkeznek az ütközetre, 14 csatában 28 egységet zsebeltek be, éppen annyit, mint a listavezető Ljungskije. Hazai környezetben masszívak a kékek (5-1-1), igaz, legutóbb a Siriustól épp megégtek, ám ez csak egy botlás volt, elnézve az eredménysorát. A hétközi fordulót sikerrel zárta a brigád: a sereghajtótől elhozta mindhárom pontot. A keretben egy középpályás sérült hosszú hetek óta.
Az Östersund a középmezőnyben tanyázik, neve mellett 22 pont szerepel, most a 7. – tavaly a 10.-ként zárt. Túrázásai nem gyengék (3-2-2), masszív kis brigád, egészen jó védelemmel: 19-17-es találati mutatója erről árulkodik. A pocsék rajt után parádés sorozatot toltak, ám a legutóbb megszakadt a széria: a nem túl veretes Angelholms ellen betliztek saját stadionjukban. A kezdőkapusuk letöltötte eltiltását, így újra az angol hálóőr áll majd a vonalon, három sérült van a keretben, de egyikük sem meghatározó egyéniség.
A Sundsvall nem akarja még egyszer újra abba a hibát elkövetni, mint tavaly, azaz rágyúr az első két hely megszerzésére. Ehhez pedig otthon nem hibázhat egy középcsapat ellenében. Tavaly sima 3-0 lett ebben a felállásban, és ma sem várunk meglepetést. Húzzuk be a hazait!

Brazília-Chile 1!

Scolari csapata a várakozásoknak megfelelően megnyerte csoportját, a döntőig azonban hosszú út vezet még. Először Chile együttesén kell átverekednie magát Brazíliának!
A brazil együttes veretlenül, 7 ponttal zárta az A-csoportot, a Mexikó elleni 0-0 alkalmával vesztettek mindössze pontokat Scolari fiai. A horvátok elleni meccset (3-1) bírói döntések is befolyásolták, majd Mexikó ellen Ochoa kapus remek teljesítményének is köszönhetően zárult gól nélküli döntetlennel a találkozó. Kamerun ellen (4-1) aztán a várakozásoknak megfelelően alakult a meccs, a tét már csak a csoport első helye volt. Az első két meccsen, de leginkább az elsőn azért nem mutattak meggyőző játékot a brazilok. A támadó szekció egyértelműen Neymar gyorsaságára és labdaügyességére épül, a védelmet pedig Thiago Silva teszi igazán masszívvá, azonban közel sem átjátszhatatlanná. Hulk és Paulinho nem épp élete formájában játszik és a center Fredet is rengeteg kritika éri.
Chile lelkes játéka üde színfolt a világbajnokságon. Az ausztrálok ellen (3-1) ugyan visszavettek 2-0 után és majdnem ráfizettek, azonban a spanyolok ellen megmutatták igazi erejüket (2-0). A hollandok elleni csoportmeccsen már csak az első hely volt a tét, a hajrában végül a hollandok felé billent a mérleg nyelve (0-2). A narancsmezesek ellen nem mutatott meggyőző játékot Chile, persze nem is feltétlenül volt erre szükség, Vidal például a padról nézte a mérkőzést mely egyértelműen mutatja, hogy már az egyenes kieséses szakaszra koncentrált Sampaoli mester. Sanchez és Valvidia személyének köszönhetően a támadósor erős, a középpályán Vidal és Diaz jól építi az akciókat, a védelem pedig rendben van Medel vezetésével.
Mindkét oldalt butaság lenne megbélyegezni a csoport utolsó meccsének alapján: a brazilok felszabadultan játszottak egy biztos kieső ellen, míg Chilének nem kellett összetörnie magát Hollandia ellen – nem is tette. Sampaoli csapatának igazi erejét a spanyolok elleni meccs mutathatja igazán, míg a brazilokét nem igazán lehet egy meccsre vetíteni. Egyik vélelem sem sebezhetetlen, de talán Silva személye miatt Brazília valamivel erősebb ezen a poszton. Kérdés, hogy Chile meg tudja-e valamilyen eszközzel fogni Neymart és ha igen, akkor erre mit tud majd reagálni Scolari. Szoros, hajtós és egy nagyon jó hangulatú mérkőzés van kilátásban. Tétmeccsen ugyan nem mostanában játszottak egymás ellen, 2013-ban két barátságos meccsen 1 döntetlen és egy 2-1-es brazil siker született. A házigazdák védelme valamivel erősebbnek tűnik és fegyelmezettségben is ellenfele fölé nő valamivel, mely egy ilyen kiélezett meccsen kulcsfontosságú lehet. Úgy gondoljuk, Chile számára már nagy falat lesz Brazília, amely már a rendes játékidőben kivívhatja a továbbjutást!

Olvasói sztorik