Hírek

Gólváltás és kettes!

Az olasz-uru és a görög-elefánt meccsnek jártunk kicsit utána...

Costa Rica-Anglia

Olaszország-Uruguay

Görögország-Elefántcsontpart

Japán-Kolumbia

Görögország-Elefántcsontpart 2!

Ki kíséri tovább Kolumbiát a C-csoportból? Ez az egy kérdés maradt megválaszolatlan…
A hellén válogatott eddig nem okozott meglepetést. Azzal a szakemberek tisztában voltak a vébé előtt is, hogy nem feltétlenül az attraktív támadófocit népszerűsítik majd Samarasék. És be is jött a megérzés: a kékek két fellépésen vannak túl, gólt nem szereztek – csak úgy, mint 4 esztendeje. A kolumbiaiak ellen a találkozó elején kapituláltak, és a fordulást követően, amikor kénytelenek voltak kinyílni, a dél-amerikaiak szétkontrázták őket. A japánok elleni ütközetük sem sikeredett sokkal fényesebbre, annyi azonban mindenképpen Gekasék mellett szól, hogy legalább pontot csentek, ráadásul emberhátrányban. Fernando Santos a rutinos Katsouranisra nem számíthat így tehát a zárókörben. A támadószekciónak nagyon nem megy: a brazil tréner változtatott is közben, de Samaras, Mitroglu és Gekas sím csúcsformában. A görögök helyzete ennem ellenére sem reménytelen, hiszen ha a kolumbiaiak elverik Japánt, ők pedig az elefántokat, négy ponttal csoportmásodikként ott lehetnek a nyolcaddöntőben.
Az afrikai együttes kényelmesebb pozícióban van aktuális riválisánál, ugyanis ha nyernek Drogbáék, biztosan továbbjutnak. Az első körben Japán ellen hátrányból fordítottak Toure-ék, ez a bravúr viszont már nem sikerült Kolumbia ellen: 2-1-ra maradtak alul Gervinhoék. A találkozót nézve az volt az ember érzése, hogy Kalouék kissé belealudtak a találkozóba, ezt kihasználták a sárga-kékek, és ugyan jól hajráztak Lamuchi mester fiai, az egyenlítés már jött össze. Zokora két sárgás, így ő a lelátóról nézheti csapattársait. Bonyék minden bizonnyal tanultak a kolumbiaiak ellen elszenvedett vereségből, és még egyszer nem akarnak majd hátrányba kerülni. Játékügyességben nagy a differencia a két társulat között, és az az érzésünk, hogy ezt az esélyt nem puskázzák el Bokáék.
Kemény találkozóra van kilátás, és tudjuk, hogy a görögök is nagy küzdők – ezt legutóbb épp az Eb-n bizonyították, amikor hasonlóan már-már kilátástalan volt a helyzetük. Ma azonban az elefántoknak szavazunk bizalmat: győznek, és így továbbjutnak a C-csoportból Drogbáék!

Olaszország-Uruguay Mindkét csapat betalál: IGEN!

A D-jelű kvartett kisorsolásakor minden bizonnyal csak kevesen gondolták, hogy Costa Rica páholyból figyeli majd, miként küzd meg a második helyért Uruguay és Olaszország… És az angolok már tuti, hogy csomagolnak…
Alaposan felborult a papírforma a D-csoportban. Prandelli mester fiai az első körben ugyan legyőzték Angliát, utána viszont ahelyett, hogy bebiztosították volna a nyolcaddöntőbeli szereplést, kikaptak Costa Ricától, így ma a legutóbb vébé negyedik helyezettjével kell ki-ki küzdelmet vívnia a legjobb 16 közé jutásért. Az azurriknak tulajdonképpen az iksz is elegendő, de nyilván nem játszhatnak ikszre Chielliniék. A Costa Rica elleni találkozón Prandelli sorra hozta be a támadókat a második félidőben, ám Insigne, Cassano és Cerci sem tudott segíteni a taljánokon.
Uruguayt megmentette Suarez. A Liverpool támadója két találatot jegyzett az angolok ellen – így mentve meg csapatát a kieséstől. Mert az uruk a nyitó fordulóban csúnyán beégtek, ráadásul kilátástalanul futballoztak Cavaniék. Noha megszerezték a vezetést Forlanék, de végül a Costa Rica-iak remek második játékrészt produkálva megérdemelten győztek. A vereség nem is múlt el nyomtalanul, Oscar Tabarez több helyen is változtatott a kezdőben, és az uruk sokkal joban is teljesítettek a második körben. Suarez ellenállhatatlan volt, és Godinék a védelemben is masszívak voltak.
Az iksz az olaszoknak jó, tehát a dél-amerikaiaknak menniük kell előre tisztességgel. Olyan mérkőzést várunk, amely eseményekben nem szűkölködik majd. Két, igencsak motivált alakulat csap majd össze, remek csatárokkal. És ma lesz gólváltás, az majdnem tuti: unalomba nem fulladhat ez a kilencven perc!

Olvasói sztorik