Hírek

Harc a csoportelsőségért – gólokkal!

Ma Mexikó a horvátokkal küzd, a chileiek Robbenékkel találkoznak...

Hollandia-Chile

Ausztrália-Spanyolország

Horvátország-Mexikó

Kamerun-Brazília

Hollandia-Chile +2,5!

Gólgazdag összecsapásra van kilátás a B-csoportban. Ugyan mindkét alakulat továbbjutott már a kvartettből, ám fontos lenne megszerezni az első helyet, ugyanis az A-csoportot jó eséllyel a brazilok nyerik, és a házigazda vár a 2. helyezettre. A narancsosok mindkét mérkőzésüket megnyerték, a spanyolokat fölényesen, a kengurukat szűkebben. A támadósor káprázatos, viszont a védelem is igencsak gólképes. A chileiek is két sikeren vannak túl, 5-ször voltak eddig eredményesek Vidalék – 3-1 és 2-0 volt az eddigi eredményeik (Ausztrália, Spanyolország). A dél-amerikai válogatott eddig üde színfoltja a vébének, és meggyőződésünk, hogy ma is bátor játékkal rukkolnak elő. Várhatóan mindkét háló megzörren majd, és tuti, hogy lesz három gól is!

Horvátország-Mexikó 1x! -2,5!

Noha a brazilok ellen – “kis” bírói segédlettel – elbukott mérkőzés után megcsappant a horvátok továbbjutási esélye, Kamerun kiütése után újra a saját kezében van a válogatott sorsa. Ehhez nem kell más, mint Mexikó legyőzése, ami nem lesz egyszerű feladat, a közép-amerikai csapat ugyanis még egyetlen gólt sem kapott a mostani vb-n. Mégis: a horvátok remek támadóegységgel rendelkeznek és igazából a védelmük is jól össze van rakva, még a bekapott három gól ellenére is. Mexikót képesek lehetnek felőrölni a végére. Mandzsukiccsal nem biztos, hogy könnyedén elbánnak majd a mexikói védők.
Mexikó eddig remekül teljesít, a Kamerun elleni 1-0 is inkább 3-0 volt, ha a két meg nem adott szabályos gólt beleszámítjuk. Brazília ellen viszont már isteni csoda és az élete napját kifogó Ochoa kapus is kellett a gólnéküli döntetlenhez. Nagy kérdés, hogy a hálóőr képes-e mégegyszer megismételni azt a teljesítményt. Nem akarjuk bántani, de szerintünk nem véletlenül védett az utóbbi években az Ajaccióban, azaz még egyszer nem fogja tudni úgy lehúzni a rolót. Elől a brazilok ellen nem tudott sok mindent csinálni a támadósor, mindössze háromszor találták el a kaput. Most sem biztos, hogy fickándozni fognak a támadók Srnáék szorításában.
A döntetlen elég lenne Mexikónak, de csak erre játszani életveszélyes lenne. Egy gól bőven benne van a horvátokban és azt bekapva már erősen kérdéses, hogy sikerül-e megtartani a kockásmezeseket. Nem valószínű, hogy sok gól lesz ezen a mérkőzésen, de az még biztosabbnak tűnik, hogy Horvátország nem kap ki a találkozón.

Olvasói sztorik