Hírek

USA a portugálokat is meglepheti

A luzitánok nem játszottak jól a németek ellen, ráadásul Pepe mellett Almeida, Coentrao és Rui Patricio sem játszik, Ronaldo nem 100%-os, ez pedig nem túl jó előjel a motivált Amerika ellen...

Belgium – Oroszország

Dél-Korea – Algéria

USA – Portugália

USA – Portugália, 1X! Mindkét csapat szerez gólt!

USA szó szerint villámrajtot vett, hiszen Dempsey a vb-k történetének egyik leggyorsabb gólját jegyezte Ghána ellen. Majd a hajrában egy szögletet követően megpecsételték a kaput körbelövő afrikaiak sorsát, összességében azonban megérdemelten nyert Amerika az első csoportmeccsén. Klinsmann remekül szedte össze ezt a csapatot és ugyan Donovant például otthon hagyta (melyért számos kritika is érte), egyelőre senki sem kritizálhatja a német mestert. Védelme ugyan időnként zavarba hozható, de Howard nem rossz kapus, a középpálya pedig lendületes kontrákra képes Beckerman vezetésével, az Altidore-Dempsey kettős pedig bármikor veszélyes lehet a kapura. Fejben is ott vannak a pályán, hiszen hiába egyenlített a hajrában Ghána, végül mégis sikerült kiharcolniuk a győzelmet.
A portugálok a németek elleni rangadóval nyitották a vb-t, ám hamar 0-2-es hátrányban találták magukat, majd Pepe kiállítása végérvényesen döntő tényezőnek bizonyult. A kiállítás előtt sem játszott jól a gárda: hiába vállalta a játékot Ronaldo, a csapat nem tudta olyan labdákkal ellátni, mellyel lendületbe kerülhetett volna. Statikusnak és hátul sebezhetőnek tűnik ez a luzitán együttes. Pepe ugyebár eltiltás miatt biztosan nem játszik, mely nagy érvágás lehet hátul. Emellett kidőlt a kapuból Rui Patricio és szintén a védelemből Coentrao. Ronaldo játéka erősen kérdéses, de ha játszik akkor sem 100%-os állapotban, ráadásul nincs is mögötte olyan szintű támogatás, mint Madridban.
Amerika játéka kellemes meglepetés volt a Ghána elleni derbi során. Veszélyes kontrákra képesek, pontrúgásaik is mindig veszélyt tartogatnak és ez jó ómen lehet a portugálok elleni meccs előtt. Rui Patricio, Pepe és Coentrao hiányával a portugál hátsó alakzat egyértelműen gyengült, Almeida hiánya pedig a csatársorban lehet érvágás. Ronaldo és Nani lehetne a kulcs, de előbbi nem teljesen egészséges, utóbbitól pedig nem mostanában láttunk extrát… Egy gólra azért jó lehet Bento csapata, mert menniük kell előre, ezt azonban az életveszélyes amerikai kontrák kihasználhatják. Főtippünknek azonban a kiváló oddson kapható USA sikert választottuk döntetlennel megspékelve, mert a ghána elleni meccs után extra motivációval érkező amerikai együttes könnyen meglepheti a hiányos portugál csapatot!

Olvasói sztorik