Hírek

Blatter is részvétét fejezte ki

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Grosics Gyula halála kapcsán számos sportvezető nyilvánította ki részvétét levélben a családnak, a magyar futballtársadalomnak és a magyar szövetségnek (MLSZ), köztük Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke is.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a svájci sportvezető Csányi Sándor elnöknek címzett levelében többek között azt írta, fájdalommal értesült jó barátja, a 86-szoros válogatott Fekete Párduc, a legendás Aranycsapat kapusa haláláról.

A FIFA első embere kitért arra is, hogy Grosics Gyula nagyságát jól érzékeltetik eredményei: 1953-ban azon hősök egyike volt, akik diadalt arattak a saját otthonukban 90 éve veretlen angolok ellen, 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnoki címet szerzett, illetve három világbajnokságon védte a magyar csapat kapuját, és 1954-ben őt választották meg a vébé legjobb kapusának.

A FIFA és a világ futballtársadalma nevében legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és mindenekelőtt Grosics Gyula családjának, barátainak és szeretteinek – fogalmazott levelében Blatter.

Az Aranycsapat kapusa nyolcvannyolc éves korában, péntek délelőtt hunyt el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik