Hírek

Délutáni gólparti!

Kolumbia Elefántcsontparttal meccsel - nem lesz unalmas kilencven perc!

Kolumbia-Elefántcsontpart

Uruguay-Anglia

Japán-Görögország

Kolumbia-Elefántcsontpart Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A C-jelű négyesben mindkét együttes győzelemmel mutatkozott be. A kolumbiaiak 3-0-ra ütötték ki a görögöket: a dél-amerikaiak mindenben felülmúlták európai riválisukat, a hellénektől megszokott masszív, magabiztos védekezés csődöt mondott. A kolumbiaiak rengeteget futottak, az előrejátékban elképesztő gyorsak, Jose Nestor Pekerman szövetségi kapitány pedig bebizonyította: Falcao nélkül is eredményes lehet a nemzeti tizenegy. A keret elképesztő erős, Jackson Martinez például csak csereként kapott lehetőséget (igaz, gólt is lőtt), Bacca pedig még úgy sem… A védelem tengelyében a Yepes-Zapata páros magabiztos volt, a széleken pedig Zuniga és Armero csatlakozott rendre a támadásokhoz. Cuardadóról eddig is tudtuk, hogy minden bizonnyal három tüdeje van, de a többi futballistára sem lehetett panasz. A hellén reteszt sikerült feltörniük, és ma is érzünk gólt, gólokat a sárga-kékekben, ráadásul ma egy kevésbé zárt védekezésű alakulat lesz az ellenfél.
AZ afrikaiak alaposan ráijesztettek drukkereikre, hiszen egy félidő után a japánok vezettek az eddigi egyetlen valóban esti mérkőzésen. Sabri Lamouchi a 62. minutumban cserére szánta el magát: behozta Didier Drogbát, és ezzel tulajdonképpen új mérkőzés kezdődött. Előbb Bony, majd Gervinho is beköszönt, így a narancsmezesek három ponttal gazdagodtak. Hozzátesszük nyomban, teljesen megérdemelten. Labdabirtoklásban, helyzetekben, szögletekben, kapura tartó lövésekben egyaránt jobbnak bizonyultak Bokáék, így a végeredmény nem számít meglepetésnek. Azt tudtuk korábban is, hogy az elefántok erős támadósorral rendelkeznek, és az sem okozott meglepetést, hogy olykor bizony hajmeresztő hibák is becsúsznak játékukba. Ma sem gondoljuk, hogy meghazudtolnák önmagukat…
Lendületes, lüktető meccset várunk Kolumbiától és Elefántcsontparttól – no és gólokat. Mindkét csatársorban ott a potenciál, és ma is bebizonyítják a felek, hogy igen is lehet alapozni a támadófutballra. Mindkét fél betalál, no és jöhet a +2,5 is!

Uruguay-Anglia 2! 2x!

Mind Anglia, mind pedig Uruguay elveszítette első meccsét a D-jelű kvartettben, így közös meccsükön gyakorlatilag a továbbjutási remények életben tartása a cél!
Uruguay játéka hatalmas csalódás volt az első csoportmeccsükön, melynek során simán kaptak ki az esélytelennek tartott Costa Rica ellen 1-3-ra. Simán, ugyanis támadójátékuk gyakorlatilag a nullával volt egyenlő, a kreativitás leghalványabb jele sem volt látható, a védelmet pedig könnyen hibára tudta kényszeríteni Costa Rica. Persze azt lehetett sejteni, hogy Uruguay akár még akár bajban is lehet, hiszen a selejtezők során is pengeélen táncoltak, ehhez pedig még hozzájött Suarez hiánya is. Suarez elvileg ezen a meccsen visszatérhet, de ha nincs 100%-is állapotban, ráadásul a középpálya nem tudja kiszolgálni, akkor ez nem biztos hogy sokat dob a csapaton…
Anglia is vereséggel rajtolt: ugyan az olaszok ellen sokan győzelmet vártak a csapattól, végül a rutinosabb taljánok 2-1-re nyertek, miután Balotelli góljára már nem tudott válaszolni Hodgson csapata. A keret fiatalos, pár rutinos játékossal megspékelve, képesek a lendületes játékra, viszont a rutintalanság hibákhoz is vezethet egy-egy meccsen, mint ahogyan az az olaszok ellen is látható volt.
Egyik csapat számára sincs veszve semmi, viszont Uruguay egy nem annyira acélos Costa Rica ellen mutatott borzalmas játékot, míg az angolok a rutinos olaszoktól kaptak ki és a kettő közt óriási a különbség. Ha az angolok képesek lesznek lendületes támadásokkal zavarba hozni a dél-amerikai védelmet, valamint Uruguay ugyanazt az elképzelés nélküli játékot hozza, mint Costa Rica ellen, akkor itt angol siker születhet. Folyamatosan csökken az angol sikerre adott szorzó, háromesélyben még 2 felett kapható, ami mindenképp megér egy misét! Aki azonban óvatosabb lenne, az kalkuláljon bele a tippbe egy döntetlent, az 1.50-es szorzó nem mondható rossznak erre az opcióra!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik