Hírek

Afrikai diadalok?

Ma pályára lép Nigéria és Ghána is...

Tippverseny

Németország-Portugália

Ghána-USA

Nigéria-Irán

Ghána-USA 1! A meccsen lesz 4 sárga lap! +2,5!

A G-jelű kvartett igazi halálcsoportnak számít, hiszen hőseink mellett a germánok és a luzitánok is itt küzdenek a továbbjutásért. Az afrikai együttes négy éve már bebizonyította, hogy képes valóban szervezetten is futballozni. És a vébére is könnyedén kijutottak Gyanék: Egyiptomot otthon 6-1-re mosták le Akwasi Appiah fiai, így idegenben már belefér a tisztes vereség a fáraóknál. A fehérek a felkészülés ideje alatt Hollandiától 1-0-ra kaptak ki, viszont Dél-Koreát rendesen oktatták (4-0). A keret erős, a középpálya és a támadósor tele van sztárokkal, viszont a védelem azért sebezhetőnek tűnik.
Az amcsik is simán jutottak ki a tornára, igaz, ez volt a minimálprojekt Jürgen Klinsmann alakulatától. A keret kihirdetésekor a német tréner okozott néhány meglepetést, ám azért így is igyekezett vegyíteni az idősebb, rutinos játékosokat a fiatalabbakkal. A Howard-Breadlay-Dempsey-Altidore tengely azért nem hangzik rosszul, bár ebben a csoportban minden bizonnyal kevésnek bizonyul majd. A felkészülési időszakban Azerbajdzsánt, Törökországot és Nigériát is verték az amerikaiak, ez viszont nem rossz ajánlólevél.
Két teljesen más futballkultúra találkozik ma, és szerintünk az afrikaiak győzhetnek az összecsapáson. Viszont a ghánai védelem is hajlamos a megingásra, így akár jöhet a három találat is. No és a lapokról: egy kis keménységért egyik fél sem megy a szomszédba, ennek megfelelően a 4 sárga igencsak benne van a pakliban…

Irán – Nigéria 2, DNB 2

Irány együttese nem olyan gyenge, mint ahogyan azt sokan gondolnák, melyet mi sem mutat jobban, mint hogy a selejtező csoportot megnyerték Dél-Korea együttese előtt, ráadásul a koreai csapatot oda-vissza tudták verni. A keretben megtalálható Fulham, Las Palmas, Braunschweig és Nijmegen csapatában játszó játékos is, legrutinosabb játékosuk a 140 válogatottságot számláló középpályás Nekounam. A felkészülés során Guinea ellen kikaptak, döntetlen a fehérorosz-montenegrói-angolai hármas ellen, majd a végén Trinidad csapatát le tudták gyűrni 2-0-ra.
Nigéria veretlenül nyerte meg saját csoportját a selejtezők során és 6 meccsen mindössze 3 gólt kaptak, majd ezt követően Etiópia ellen 2-1 2-0 eredményekkel harcolták ki a részvételt. Felkészülésük három döntetlennel kezdődött (Görögország 0-0, Skócia 2-2, Mexikó 0-0), majd vereséggel ért véget az USA ellen (1-2). A keretben ott van a Lille rutinos hálóőre Enyeama is, további ismert játékosok: Obi Mikel, Ahmed Musa, Ameobi, Emenike, Odemwingie. Rutinosak és fiatalok egyaránt találhatóak a keretben, jórészt a fizikai erőre és a masszív védekezésre építenek, de támadásban sem lebecsülendők.
Fontos meccs ez mindkét csapat számára, hiszen Argentína ugyan a legesélyesebb a továbbjutásra a csoportban, ám a másik továbbjutó hely teljesen nyílt. Ha a rutinosabb nigériai csapat ezen a szorosnak ígérkező meccses sikert tudna elkönyvelni, akkor hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé. Az afrikai keretet acélosabbnak érezzük és szerintünk bezsebeli a három pontot Irán ellen.

Olvasói sztorik