Hírek

Egy bajnoki, egy osztályozó

Ma egy északi és egy déli ütközet vár ránk...

Stjarnan-KR Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

AZ izlandi bajnokságban rangadót rendeznek ma este. A tavalyi bronzérmes a címvédőt látja vendégül. A hazai együttes jelenleg is a 3., 6 meccsen 12 pontig jutott, odahaza noha még veretlen (1-2-0), ám ennél azért többet vártak a drukkerek a fiúktól. Összességében is veretlen még a társulat, viszont a gólokkal hadilábon állnak, legalább is otthon. 1-0, 0-0, 1-1 – ezt a három eredményt produkálta eddig saját stadionjában. Az elmúlt két héten remizett, pedig a gyengécske Briedalbik ellen illett volna nyernie.
A KR beragadt a rajnál, jelenleg mindössze a 6., 10 egység áll a neve mellett (3-1-2), viszont a túrákon még nem talált legyőzőre (2-1-0). Három játéknap óta veretlen, legutóbb a Framot verték városi rangadón (3-2). A forma mindenesetre biztató – ezt tükrözi a szorzó is, hiszen a vendégeket tartják esélyesebbnek a bukik. A találatokból is is hiányt szenvednek, 3-3 az over-under mérlegük.
Viszont az eddigi évek tapasztalatai alapján nem bír egymással e két csapat, ha egymással találkozik. Szinte mindig jött a mindkét fél betalál és a +2,5-ös opció. AZ az érzésünk, hogy nem szakadnak meg a hagyományok, és élvezetes ütközetet produkálnak a felek!

Las Palmas-Sporting Gijon Mindkét fél betalál: IGEN!

A spanyol második vonal küzdelemsorozata is véget ért, már csak az osztályozók vannak hátra. AZ alapszakaszt a 6. helyen zárta a Las Palmas: a gárda előbbre is végezhetett volna, de a finist csúnyán elrontotta. Otthon 10-5-6-os sort tudott produkálni, amely szeszélyességre vall, ehhez 27-20-as gólarány társult. Arandáék három vereséget követően a zárófordulóban győztek, így 63 ponttal becsúsztak a rájátszásba. A Sporting remekül hajrázott, 64 egységgel zárt, de nem volt esély megszorongatni az Eibar-Depor párost. A csíkosak támadófocijára nem lehetett panasz, 63 gólt termelte, Scepovic, Lekic és Carmona sokszor okozott megoldhatatlan feladatot az ellenfelek védőinek. Idegenben sokat remiztek (4-10-7), és szerintünk akár ma is jól lehetnek egy ikszre. A gijoniaktól egy találatot feltétlenül várunk – ez benne van a játékukban. Ám a védelmük nem túl acélos, így könnyen elképzelhető, hogy megismétlődik megint a szokásos gólváltás az egymás elleni meccsükön. A Gran Canariában ebben a felállásban 7-szer csatáztak, és hatszor jött a gólváltás. Ma is ebben látjuk a legnagyobb fantáziát!

Olvasói sztorik