Hírek

Kézilabda és sok foci!

Ma sem unatkozunk sporttársak, lesz kézi és foci is szép számmal!

Magyarország-Szlovénia 1!

Közel hasonló erőt képvisel a két válogatott, így mi egy kicsit alacsonynak tartjuk a magyar válogatottra adott odds-ot. Azért kombinációban még így is szépen mutathat. A világbajnoki selejtező első meccsét a Veszprém Arénában rendezik. 2011-ben szintén Szlovénia volt az ellenfél, akkor itt 28-25-re győzött a magyar csapat. Az oda-visszavágós selejtező kimenetelére nem mernénk fogadni, de hazai pályán mindenképp magyar győzelemre számítunk, azaz előnnyel utazik majd Velenjébe a Mocsai-csapat.

201. Jaro – HJK Helsinki, 2 (1.80) – finn bajnokság, 17:30

A vendég HJK időtlen idők óta egyeduralkodó a finn mezőnyben, messze a legerősebb kerettel rendelkeznek évek óta, azonban a szurkolók legnagyobb bánatára nemzetközi eredményeket nem igazán tudnak felmutatni, ott már rendre a selejtezőkben elszállnak… Idén is vezetnek 11 meccs után 25 pontot szerezve, előnyük 4 pont a Myllykoski csapata előtt. Vendégként a Lahti ellen ugyan vereséggel kezdték a szezont, ám ezt 3 győzelem követte utazásaik során – ráadásul kapott gól nélkül. A Jaro tavaly csak 10. lett, így eddigi szereplése idén meglepetés, ugyanis 19 ponttal a 4. helyen állnak, otthon csak az Inter Turku fogott ki rajtuk, a Lahti-Vaasa-TurkuPS hármast sikerült elintézniük. A címvédő belejött a játékba, míg a Jaro szerintünk idén is maximum középcsapat lehet, ezt a meccset – ha szorosan is, de – megnyeri a jóval acélosabb kerettel bíró HJK! A címvédő HJK tovább folytathatja nyerő szériáját

216. Modena – Cesena, 2.5 gól alatt (1.54) – olasz másodosztály rájátszás, 20:30

Zajlik a harc az élvonalba kerülésért az olaszoknál, a bajnokságot a 4. és 5. helyen záró két csapat közti első meccsen pedig leginkább taktikázás várható a nyílt játék helyett. A Modena 64 ponttal zárt, otthon erős 12-6-3 mutatót produkálva. A rájátszásban a Spezia csapatát 1-0-al ütötték ki, így következhet a Cesena. A vendégek 66 pontot szereztek és ezzel megcsípték a 4. pozíciót, vendégségben 8-8-5 mérlegük átlagosnak mondható. Egyik csapat sem az over meccseiről volt híres a szezonban, de a vendégekre különösen jellemző ez: a Cesena mindössze 13-szor játszott 3 gól feletti meccset, vendégként pedig 1.6-os gólarányt hoztak össze. Taktikus, védekezésen alapuló első meccset várunk, 3 gólig szerintünk nem jut el a két együttes.

221. Los Angeles – Chivas USA, 1 (1.25) – amerikai bajnokság, 02:00

A nyugati csoport 6. helyezettje fogadja a csoport sereghajtóját Amerikában. Az LA gyengén kezdett, de az utóbbi időben megindult szekere, legutóbbi 3 meccsén nem kapott ki. Otthon a Salt Lake elleni vereség mellett 3 sikerük van és a Philadelphia elleni 4-1-es siker alkalmával már megmutatták mire is képesek egy olyan kerettel, melyben pl. Robbie Keane is szerepel, aki idén immáron 7 gólnál jár. A vendég Chivas évek óta a gyenge nyugati csapatok közé tartozik, 10 pontjával most is sereghajtó, legutóbbi két meccsét hazai környezetben veszítette el. Hazai oldalon két védő biztosan hiányzik majd, de ők pótolhatóak. A vendégeknél McNamara személyében egy fontos középpályás és Jaen-Baptiste személyében egy fiatal védő maródi. Idén már egyszer találkoztak a felek, akkor fordított felállásban 3-0-ra nyert a Los Angeles, míg tavaly ebben a felállásban sima 5-0 lett a vége. Most is a hazaiak örülhetnek majd!

Olvasói sztorik