Hírek

A kameruniak megtagadták az utazást

A helyi szövetség csupán a FIFA-tól kapott fellépési díj hat százalékát adná oda a válogatott tagjainak. Ezt keveslik a játékosok.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A francia L’Equipe értesülései szerint a kameruni válogatott tagjai megtagadták az utazást, és a repülőtér helyett inkább hotelszobáikban maradtak vasárnap. A “Szelídíthetetlen Oroszlánok” egyelőre elégedetlenek a világbajnoki részvételért járó prémiumukkal, így azt próbálják elérni, alig négy nappal a torna kezdete előtt, hogy a helyi szövetség és a kameruni kormány több pénzt fizessen nekik.

A válogatott tagjai közt jelen állás szerint a csoportköröket követően csupán a FIFA által kifizetett “fellépési díj” hat százalékát osztanák ki prémium formájában, az összes többi pénz a helyi vezetőkhöz és a labdarúgó-szövetségükhöz kerülne.

Nem ez az első alkalom, hogy a kameruni válogatott sztrájkkal fenyeget az anyagiak miatt egy világbajnokság előtt. A 2002-es Dél-Koreában és Japánban megrendezett tornát megelőzően is napokon át egyezkedtek a felek, mielőtt a csapat tagjai végül hajlandóak lettek pályára lépni.

Olvasói sztorik