Hírek

Pintér nélkül is működik…

A magyar válogatott 3-0-ra győzött Kazahsztán ellen a Puskás-stadion barátságos búcsúmeccsén.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Kazahsztán 3-0 (1-0)
Puskás-stadion, 12 ezer néző. Játékvezető: Boucaut (belga)
Magyarország: Rózsa – Heffler T., Korcsmár, Lang, Korhut – Vécsei (Kalmár, 79.), Zsidai, Nagy G. (Kovács I., 55.) – Varga R. (Nikolics, 87.), Priskin (Futács, 81.), Gyurcsó (Simon K., 78.). Megbízott edző: Farkas József
Kazahsztán: Szigyelnyikov – Malji, Engel, Abdulin, Kiszlicin (Szujumbajev, a szünetben) – Konyiszbajev (Lunyin, 78.), Bogdanov (Karpovics, 87.), Hajrullin (Tagibergen, 65.), Korobkin – Hizsnyicsenko (Scsotkin, 70.), Finoncsenko (Iszlamhan, 59.). Szövetségi kapitány: Jurij Krasznozsan
Gólszerzők: Priskin (26.), Szigyelnyikov (öngól 63.), Engel (öngól 91.)
Kiállítva: Korobkin (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés vagy betegség miatt Dzsudzsák Balázs, Rudolf Gergely, Lovrencsics Gergő, Stieber Zoltán, Koman Vladimir, Szakály Péter, Tőzsér Dániel, Gulácsi Péter, Bogdán Ádám és Szabó János is hiányzott válogatottunkból, ráadásul Pintér Attila egy rosszullét miatt kivizsgáláson esett át, így nem ülhetett le a kispadra. A magyar válogatott elvileg ezen a találkozón lépett pályára utoljára az átépítés előtt álló Puskás-stadionban.

A harmadik percben egy szöglet után a kazahok veszélyeztették először a kaput. A vendégek agresszív, támadó jellegű focit játszottak, így a mieink nem tudtak kibontakozni. A hetedik percben Korhut jó beadását középen két magyar is átlépte, így odalett az ígéretes helyzet. Egy perccel később Gyurcsó pontos beadását Vécsei előrevetődve a kapu mellé fejelte. Átvette a kezdeményezést válogatottunk. Ezután aktív, de helyzetek nélküli mezőnyjáték következett.

A 26. percben Varga Roland szöglete után Priskin Tamás fejelt a hálóba (1-0). A túloldalon Korobkin került lövőhelyzetbe, de húsz méterről leadott kísérletét Rózsa Dániel előrevetődve hárította. Az első félidő hajrájában Varga Roland remek beadását Priskin nem érte el a kapu előtt. Ezután Varga R. lövését a kazah kapus kivédte, majd a győri játékost a földre vitték a tizenhatoson belül, de a jogosnak tűnő büntető elmaradt.

A második felvonás visszafogott játékkal de magyar fölénnyel indult, majd a kazah Korobkin megkapta második sárga lapját, így a mieink emberelőnybe kerültek. A szabadrúgást Varga Roland végezte el, lövése a kapust találta el, de Szigyelnyikov olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a kezéről a gólvonal mögé pattant (2-0). A hajrá kezdetén az újpesti Simon Krisztián is bemutatkozhatott a válogatottban. A 83. percben Varga Roland közeli lövését védte a kapus. A 91. percben Simon Krisztián remek beadása nem jutott el Futács Márkóhoz, mert a menteni igyekvő Enge becsúszva a saját kapujába juttatta a labdát (3-0).

Kevés eseményt hozó, felejthető meccsen gyenge ellenfelet győzött le a magyar válogatott, amely elbúcsúztatta a Puskás-stadiont, és bizonyította, hogy Pintér Attila jelenléte nélkül is képes futballozni.

A magyar csapat a tervek szerint még augusztusban játszik egy felkészülési mérkőzést, majd szeptember 7-én Észak-Írországot látja vendégül a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának nyitányán.

– Mielőbbi jobbulást kívánok Pintér Attilának! Ezzel a sikerrel biztosan örömet tudtunk neki szerezni – kezdte a lefújás után Farkas József, a magyar válogatott edzője. – Nagyon örülök annak, hogy a csapat kiszolgálta a nézőket, és annak, hogy győzelemmel tudunk búcsúzni a Puskás-stadiontól. Ez az eredmény gyönyörű, örülünk neki, de továbbra is készülni kell, készülünk az Európa-bajnoki selejtezőre. A selejtezők előtt még lesz egy felkészülési mérkőzés, minél jobban ki akarjuk használni, hogy együtt legyünk, mert ennek a csapatnak még kell tanulnia. Időt kell hagyni a fiataloknak, de a mai összeállítás egy kényszer is volt, hiszen sok a sérült, illetve a klubjához visszatérő játékosunk. Örülünk, hogy ezek a gyerekek is meg tudták mutatni tudásukat, de ez csak egy mérkőzés, tovább kell még dolgozni.

A Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, a Ferencváros, a Honvéd és a Zalaegerszeg korábbi, a Siófok jelenlegi edzője a helyszínen tekintette meg, majd elemezte a Kazahsztán elleni mérkőzést:

Vissza kell tekintsek a dánok és az albánok elleni mérkőzésre is. Sajnos azt kell látnom, hogy nagy a különbség, mert taktikai alapfelállásban minden meccsen mást láttam a válogatottunktól. A nagyon jó dán csapatot az első félidőben többször bátran megtámadtuk, de megúsztuk, hogy hibás taktikai elképzeléssel játszottunk. Az albánokra nem jöttünk ki, nem tudtunk labdákat szerezni. A gyengébb kazahok ellen azt vártam, hogy próbálunk letámadást játszani, de ez megint nem jött be, mert visszaálltunk a felezővonal környékére, és a lassan adogató, passzív ellenfelet nem próbáltuk megközelíteni. Ők viszont átjöttek a mi térfelünkre, és elkezdték megzavarni a labdabirtoklásunkat, ráadásul sikerrel, ezért kevés ziccert tudtunk kialakítani. Nem véletlen, hogy csak rögzített helyzetekből tudtunk veszélyt teremteni, játék viszont nem alakult ki.

Simán lehetett volna a három középpályásunk közül kettő támadóbb szellemű, annak ellenére, hogy nem ismertük a kazahokat, de nem volt várható kimondottan kreatív középpályás-játék a részükről. Kovács István beállításával gyorsabb, lendületesebb, kiszámíthatatlanabb lett a támadójátékunk, de az sem véletlen, hogy Gyurcsó Ádám nem tudta bizonyítani, hogy hol tart, hiszen a klubjában nem játszik. Futács Márkó becserélését sem értettem, de rá kell bízni a kapitányra, hogy mit miért csinál. Nem nézünk ki jól, nincs elég passzösszekötés, nincs elég fordítás a játékunkban, amelyet még ez a gyenge kazah csapat is ki tudott ismerni. Nem látok csapatjátékot, összességében számomra negatív képet mutatott a válogatott. Egynek lehetett örülni, hogy szép létszámú közönség jött ki, akik elbúcsúztak a stadiontól. Ez is mutatja, ha egy kicsit sikeresebb lenne a futballunk, az egész ország beindulna!

Olvasói sztorik