Hírek

Aranyesélyesek a középpontban

Ma a németek és a brazilok meccsét térképeztük fel...

Németország-Örményország 4 vagy annál több gól esik: IGEN!

Mainzban találkozik egymással a két alakulat. Joachim Löw együttese gőzerővel készül a vébére, ahol bizony nem lesz könnyű dolga Mülleréknek, hiszen Portugáliával, az USA-val és Ghánával kerültek egy csoportba. A Nationalelf az elmúlt hetekben nem kápráztatta el közönségét. A lengyelek elleni iksz még megmagyarázható volt, hiszen amolyan C-válogatottal álltak fel a germánok. Aztán a múlt héten Kamerunnal meccseltek Podolskiék, és a győzelem megint elmaradt (2-2). A találkozónak voltak periódusai, amikor egészen jól futballoztak Khediráék, ám összességében még sokat kellene javulniuk Öziléknek a vébéig.
Az örmények természetesen nem lesznek ott a világversenyen, az európai B-csoportban ugyan derékul küzdöttek, végül csak az 5. helyre futottak be. De azért nem szabad egyetlen karlegyintéssel elintézni a gárdát, hiszen a sorozatban nyertek a cseheknél és a dánoknál is, és remiztek az olaszoknál! A felkészülési meccseik az idén eddig felemásra sikeredtek, kikaptak az oroszoktól, verték a szaudiakat, kikaptak Algériától. A társulatra jellemző, hogy vállalja a nyíltabb játékot – noha ez nem mindig kifizetődő a szellős vádelem miatt.
A két válogatott szerintünk remek kilencven percet produkál ma este Mainzban: nálunk gólos e történet, simán összejöhet 4 találat!

Brazília-Szerbia (0-1) 1!

A Selecao az utolsó felkészülési mérkőzésére készül a csütörtöki rajt előtt. Scolari mester fiai eddig jól vették az akadályokat, legutóbb Panamát verték simán 4-0 arányban. Hulkék nagyjából a tervezett kezdőcsapattal álltak ki, kivételt csak a kisebb sérüléssel bajlódó Thiago Silva jelentette. Neymar nagyszerű formában futballozott, góllal, gólpasszal vette ki részét a sikerből. Az ellenfél nem jutott ki a vébére, az amerikai túrán lévő együttes előbb verte Jamaikát (2-1), majd remizett Panamával (1-1). Kolarovék kerete nem rossz, más kérdés, hogy a selejtezők elejét nagyon elrontották. A hosszú és fárasztó szezon után fontos lehet a motivációs tényező: a hazai világbajnokságra készülő válogatott tuti, hogy mindent megtesz a sikerért, ugyanakkor a szabadságra készülő látogatókról ez nem biztos, hogy elmondható lesz. A két gárda között minőségi különbség van, ráadásul a brazilok otthon lépnek pályára. Hendis sikerükkel kalkulálunk!

Olvasói sztorik