Hírek

Izlandi gólok ás török kosár!

Vajon ki esik ki az izlandi másodosztályból? No és ki lesz a török kosárbajnok? Ninno mesterrel ennem jártunk utána...

Akureyry-Tindastoll +2,5!

Ugyan néhány nap múlva pár tucat válogatott összejön egy tornára valahová Dél-Amerikába, ám az izlandi fanatikusokat ennél sokkal jobban izgatja, hogy mit kezd a tökutolsó Akureyry az előtte tanyázó Tindastollal…
Nem ragozzuk túl a dolgot: mindkét alakulat pocsékul nyitott az izlandi második vonalban, az Aku három sittel nyitott, a Tinda egy méretes zakót követően kétszer remizett. A hazaiaknak 4-8 a gólarányuk, a vendégeké 3-7. Az over-under mutatójuk 3/0 illetve 2/1. És még valami: az Akureyrarvöllur-ban (jobb egér másolás 😀 ) eddig kétszer meccseltek, előbb 4, majd 6 találatot hoztak össze a gárdák.
A bukik 1,6-os szorzóval kínálják a +2,5-ös opciót – ilyen ínséges időben nem hangzik rosszul csak a móka kedvéért…

Fenerbahce-Galatasaray

Két, egymás által gyűlölt, nagy múltú csapat jutott a török bajnokság fináléjába, ahol a 4 győzelemig tartó párharcban a Fenerbahce 1-0-ra vezet. A hazai pálya lejtésén túl a mázli faktor is elképesztő volt a első meccsen. A Fener az első negyedet egy világ végi hármassal zárta, a második negyedben már csak félpályás volt, ami beakadt az utolsó másodpercben, és ráadásul csont nélkül. Demoralizáló lehetett a Galata játékosoknak, hogy amikor kicsit felzárkózhattak volna, a Fener pikk-pakk növelni tudta előnyét – így a 89-70-es végeredmény nem is számított nagy meglepetésnek.

A legszembetűnőbb az volt, hogy a lepattanó csatát 39-29-re elbukta a Galatasaray, így ziccerből sokkal több könnyű kosarat szereztek Bo McCalebbék – tegyük is hozzá gyorsan, hogy Ő volt a meccs embere, 15 pontot, 7 lepattanót és 6 gólpasszt könyvelhetett el a 180 centis zseniális izomgombóc.

Obradovic mester – aki Európa edzőpápája – iszonyatosan tud fanatizálni. Ha pedig az Euroligában nem tudtak nagyot alkotni, ezt a sanszot a bajnokság megnyerésére már nem fogják elszalasztani. Nagyon sok pénzt öltek eddig a Fenerbe, jobbnál jobb játékosok és egy edzőzseni, csakhogy eddig nagy eredményt nem tudtak felmutatni. Ergin Ataman, a Galata edzője Astürre lehet a legbüszkébb, aki 11 pontig jutott. A Galata húzóemberét Carlos Arroyot egyszerűen levették a pályáról a sárga feketék, a meccsnek voltak olyan időszakai, amikor nem 5-en 5 ellen, hanem 4en 4 ellen kerestek egymáson fogást. Arroyo, Puerto Rico rutinos büszkesége mindössze 7 pontig jutott, igaz kiosztott 7 gólpasszt is.

Egymás elleni eredményük itt a döntőben, amikor minden meccs egy új lehetőség, teljesen jelentéktelen. Ez Törökország, a hazai pálya mindig kőkemény befolyásoló tényező, a húzóembereknek alanyi jogon kijár a szupersztárbónusz. Aki csúnyán néz rájuk, vagy épp egy kis kontakt van, arra már fújják is a személyi hibát. A Fenerbahce cseresora erősebb, mint a tavalyi bajnoké. A Galata viszont rendelkezik egy Erceg, Arroyo, Furkan, Domercant négyesfogattal, amely ha elkapja a fonalat, megdobja a 70 pontot! Na és a cserék még szóhoz sem jutottak!

Mit várhatunk?

A Fenerbahce soraiban tudja Linas Kleizát. Minden nagyobb csapat foglalkoztat litván légióst, Kleizával pedig az a gond, hogy egy meccset ellazsál, a következőn meg odapakolja magát. Az első meccsen 7 pontot lazult össze 15 perc alatt, ez az Ő képességeihez képest jelentéktelen. Bogdanovic is relaxban nyomult, 24 perc alatt 6 pontot szedett össze! Ez is kevés. A Fener az a csapat, aki nagyobb erőket tud mozgósítani, és ahol még vannak tartalékok. A Galata csak Arroyoban bízhat. A Fener a hazai pokolban, “a kijáró sztárbónuszokkal” a hazai pálya lejtésével és egy fele akkora mázlival, mint az első meccsen is képes akár 10 ponttal is verni a Galatát! A -7.5 pontos Fenerbahce győzelem lehet a legjobb döntés erre a meccsre, az opció 1.88-at fizet.

Olvasói sztorik