Hírek

Tétmeccs, barátságos, no és kosár!

Ma kér focimeccs mellett - Ninno mester jóvoltából - kicsit kosarazunk is egyet...

Ecuador-Anglia 2!

Az USA-ban csap össze a két, vébére készülő alakulat. Az ecuadoriak a 4. helyről léptek tovább a dél-amerikai selejtező csoportból, otthon félelmetesek voltak Caicedoék, idegenben viszont felettébb gyámoltalanok. Az idén a kengurukat verték, a hollandokkal remiztek, a mexikóiaktól pedig kikaptak a sárga-kékek. Reinaldo Rueda vezetőedző kerete nem igazán erős, Valencia a legnagyobb név a csapatban. Svájc, Honduras és Franciaország ellen kellene kivívniuk a továbbjutást – mi azért nagyobb összegben nem fogadnánk a sikerükre.
A Roy Hodgson vezette háromoroszlánosok veretlenül jutottak ki a vébére, a 2013-as esztendőt pedig két vereséggel zárták: előbb Chile, majd a németek is lenullázták Gerrardékat. Az idén eddig a dánokkal és Peruval találkoztak Welbeckék, és immár két siker szerepel a nevük mellett. A vébére készülő alakulat Peru ellen így állt fel. Hart – G. Johnson, Cahill, Jagielka (Smalling, 73.), Baines (Stones, 75.) – Gerrard (Wilshere, 66.), Henderson – Lallana (Milner, 73.), Rooney (Sterling, 66.), Welbeck – Sturridge (Barkley, 82.).
Az angolok nem voltak igazán meggyőzőek, kreativitásról nem nagyon beszélhetünk esetükben. Az utazás utáni első meccsükön várhatóan nem is lesznek a legfrissebb állapotban Rooney-ék. Azonban még a kicsit fásult angol válogatott is elveri Ecuadort. A dél-amerikaiakban nagyon nem érzünk erőt – nálunk az európai alakulat a favorit!

Pardubice-Hradec Kralove 2!

Az utolsó fordulójához ért a cseh másodosztályú bajnokság. A Pardubice középcsapat 29 meccsen gyűjtött 37 pontjával, a hazai mérlege közepes (7-3-4), viszont a gyenge. Legutóbbi három otthoni fellépését elbukta, jó hír viszont, hogy egy hatmeccses vereségsorozatot zárt le a minap az Usti Nad Labemnél (0-1). Jiri Krejci csapata nem nagyon tud változtatni pozícióján, így kérdéses, mennyire sikerülhet motiválni majd a társulatot.
Mert az aktuális ellenfélnél ilyen jellegű probléma nem lesz, az egyszer biztos! A Hradec 58 egységgel a 3., viszont a 2. fogadja az elsőt, tehát a két 59 pontos gárda egymással meccsel. Nos, ha nyer a Kralove, úgy biztosan előz, és feljut a legmagasabb osztályba. Tudják ezt jól Lubos Prokopec tanítványai, aki ennek megfelelően is küzdenek mostanság. Idegenben még van mit javítani (5-5-4), viszont remek passzban vannak Dvorakék: a legutóbbi 12 bajnoki közül csak egyet veszítettek el. Rossz hír, hogy Vanacek II., a vendégek házi gólkirálya még nem épült fel teljesen sérüléséből, szerepeltetése kérdéses.
Csak és kizárólag motivációs tényezők miatt javasoljuk a 2-es megjátszását. Ha nyernek a vendégek, biztosan feljutnak – a tavalyi kiesés után ez volt a cél a klubnál. Szerintünk nem hibáznak a fiúk, 1,45-ös szorzóval remek kiegészítő tippnek tűnik!

Panathinaikos-Olympiakos

Nincs csoda Görögországban, ahogy ez előző szezonban úgy most is a két óriásklub vívja a döntő meccset a görög bajnoki címért! Jelenleg 2-2 az állás a három győzelemig tartó összecsapáson így ma minden eldől. Európában van pár kosáraréna amire rá lehet aggatni a “pokoli” jelzőt! A Partizan a szerbeknél, a Maccabi Tel Aviv arénája az Olympiakosé is ide tartozik, de az OAKA a Panathinaikos otthona kiemelkedik mind közül! Itt mindenkinek vért kell izzadnia. Legutóbbi 26 hazai meccséből a Euroliga győztes Maccabi, a nagy rivális Olympiakos, az edzőjének megmaradásáért küzdő Laboral Kutxa és Final Four résztvevő Barcelona tudott nyerni!

Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb pillanatban történt, de kiszivárgott, hogy Fragiskos Alvertis, a Panathinaikos edzője és egykori legendája – utolsó meccsét tudja majd a zöld fehérek kispadján. Dusko Ivanovic, a montenegróiak legendája fogja váltani az ifjú titánt. Alvertis elődjének, Pedoulakisnak a nyomában jár. Védekezés mindenek felett! A támadás, mint olyan, nélkülözi a kreativitást, elég sok az eladott labda, nehézkes a labdafelhozatal, szóval vannak gondok rendesen!

Bartzokasnak, az Olympiakos mesterének nincs semmi gondja! Csapata egységes, a húzóemberek nagyon jól teljesítenek – Kill Billt kivéve -, erősödött a kispad is, sőt, talán még a Final Fourba is bejutottak volna kétszeres címvédőként, ha nem pont a későbbi döntős Real Madriddal találkoznak.

Minden eddigi statisztikát és számos agyalást felejtsünk el! A Panathinaikos egykori hőse, “Kill Bill” Vasilis Spanoulis lehet a kulcsember ezen a meccsen. Eddigi 4 meccsükön nem igazán remekelt sem a hármasról, sem a büntetővonalról. A zöld fehéreknél mindig más rázza meg magát, és szór viszonylag sok pontot, legutóbb Lasme szerzett 17 pontot és 9 lepattanót, de Diamantidis is dicsérhető volt! Az fog nyerni, aki újat mer húzni. Erősebb cseresorral az Olympiakos bír. A hazai pálya a PANA sikerét vetíti előre. Az OLY súly, izomtömeg és magassági fölényben lesz a palánk alatt. A PANA jó védekezéséből eredő gyors lerohanásaiban és hármasaiban bízhat. Ne feledjük, hogy egy éve az utolsó meccs nem ért véget! Akkor a Béke és Barátság arénában 1.5 perccel a vége előtt a hivatalos megfogalmazás szerint “szurkolói rendbontás” történt. Veszélyeztetve voltak a játékosok, így a bírók határidőt szabtak a nézőtér kiürítésére. Mivel ez nem történt meg, és Diamantidis-ék meggyőző előnnyel vezettek, így a PANA nyert. Ezen a meccsen is garantált az izgalom. A fogadó pedig, aki szereti az izgalmakat és kiszámíthatatlanságot, az jó helyen jár!

Mi várhatunk?

Csak az OLY-n múlik, mennyire lesznek nyitottak. A PANA nagy dolgokat nem tud, de azt a keveset amit igen – na azt nagyon! Az Olympiakos akkor nyeri meg ezt a meccset, ha elérik a 70 pontot. Kénytelenek lesznek nagyobb kockázatot felvállalni, mint eddig. Lehet ugyan, hogy az első játékrész a puhatolózás jegyében telik majd, de a második félidőben minden bizonnyal több pont lesz. Annyira szoros meccset várhatunk, ami 1-5 ponton belül kéne, hogy eldőljön – 4 ill. 4.75-szörös pénzért -, és mint ilyen bizony ott rejlik a hosszabbítás lehetősége is ebben a meccsben. 14-szeres pénzért érdemes bekóstolni. A főtipp erre a meccsre a +134.5 pont 1.9-ért. Bár mennyire is rányomhatja a tét a bélyegét erre a meccsre, mégis az a megérzésem, hogy az OLY nyitni fog, és többet fog kockáztatni, ha így lesz, akkor egy nagyon jó derbyt láthatunk, aztán már csak nyerjen a jobbik csapat!

Olvasói sztorik