Hírek

Osztályozás és ráhangolódás…

Az olasz B-ben a Modena a Speziát látja vendégül, Svájc Peru ellen búcsúzik Európától...

Modena-Spezia 1!

A hazai együttest várjuk a play off következő körébe. A sárga-kékek otthon nagyon jól teljesítettek a bajnokságban, 12-6-3-as soruk önmagáért beszél. Walter Alfredo Novellino fiai jó formát is mutatnak, február vége óta nem kaptak ki. Igaz, a végére kicsit sok lett az ikszből, ha egy kicsit jobban koncentrálnak Babacarék, úgy egy kört megúsztak volna a rájátszásból. A Spezia a 8. pozícióban zárt, némiképp meglepetés Devis Mangia társulatának teljesítménye. A Spezia is jól hajrázott, négy veretlenül megvívott összecsapásból érkezik az Alberto Bragliába. Vendégségben 7-7-7-es, kiegyensúlyozott statisztikát tud felmutatni. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A Spezia eddig még soha nem nyert Modenában – és szerintünk ma sem okoznak meglepetést a vendégek. A házigazda szerintünk erősebb, a Babacar-Granoche támadó kettős kellemetlen perceket okoz majd a látogatóknak. Tippünk: 1-es!

Svájc-Peru 1!

A vébére készülő helvétek dél-amerikai együttessel meccselnek odahaza utoljára, mielőtt útra kelnének. Ottmar Hitzfeld csapata könnyedén jutott ki a vébére, és azt gondoljuk, hogy a csoportból is továbbléphet (Franciaország, Honduras és Ecuador lesz a három rivális). A keresztesek pénteken Luzernben Jamaikát fogadták: a Benaglio (Sommer, a szünetben) – Lichtsteiner, Senderos, Djourou, Ziegler (Rodriguez, 83.) – Behrami (Inler, a szünetben), Dzemaili – Shaqiri (Fernandes, 72.), Xhaka, Mehmedi (Stocker, 64.) – Seferovic (Drmic, a szünetben) összetételben szereplő hazaiak Drmic hajrábeli találatával győztek. Zieglerék játéka nem volt az igazi, az első játékrészben különösen passzívak voltak a fiúk. A mai ütközet után kel útra a gárda a világbajnokságra.
Peru nem jutott ki a vébére, a Guerrero, Pizzaro és Farfan nevével fémjelzett válogatott idegenben mindössze egyet remizett, az össze többi meccsét elveszítette vendégségben – nem is csoda, hogy csak a 7. helyen zárt. Az európai túrán járó dél-amerikaiak pénteken a Wemley-ben szerepeltek: noha sokáig jól tartották magukat, a vége sima 3-0-ás angol siker lett.
Bár a svájciak nem kápráztattak el minket Jamaika ellenében, a peruiak is vékonyka produkciót adtak le az angoloknál. A hazaiaknak most már muszáj lesz némi formajavulást mutatniuk, és erre a dél-amerikai együttes kellenes ellenfél lehet. Nálunk hazai e történet!

Olvasói sztorik